reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

katrins ty to masz dobrze:) nie musisz kołysac i nocke przespisz czy ty wiesz ,ze masz dziecko;)

Już się martwiłam, że z małą coś nie tak bo się nie przewraca:) a tu prosze nie tylko moja jest leniuszek. A co do siadania to racja nasza też pierwsza i juz chwyta czegoś aby się podciągnąć :)
Zauwazyłam,ze Karola coraz wiecej mówi po swojemu fajnie to brzmi :) zczególnie jak juz się najadła i ma jeszcze sytka w ustach t tak sobie mamrocz:)

reklama
a ja sie upisalam i mi wyslac nie chcialo:-:)wściekła/y:wiec tylko powiem dobranoc i zmykam bo cos czuje ze sie nie wyspie dzis:dry:maly zjadl 160 kaszy , popil woda i po niecalych 3 h juz wsunal mleko:szok:a myslalam ze pospi chociaz do 3 jak wczoraj:sorry2:no coz niech je i rosnie tylko czemu w nocy nie w dzien:baffled::-p
mrozik - duzo wytrwalosci zycze:tak:i zdrowka. Ja nie mialam takiego problemu bo Karol nie pil z piersi wiec nic nie doradze:-(ale wiem ze moja kolezanka ktora wlasnie urodzila zdecydowala sie od razu karmic piersia i butla na zmiane bo czekaja ja zjazdy i tez moglby byc problem:-(

Mrozik-powodzenia:tak:oby niuedlugo:sorry2:
UI nas szczypanie,drapanie i ciągniecie za wlosy tez jest:dry:
Katrins-zazdroszcze nocek,u nas roznie,jak spi z nami to po 5-6 godz bez przerwy a w łózeczku co 1,5-2 godz pobudki:no:koszmar
Ale dzis zasnal sam-plakal,krzyczal,bylam twarda-zajelo nam to 20 min,przebudzil sie po 2 godz ale poglaskalam i spi dalej,ciekawe do ktoprej:dry:
Życze wszystkim spokojnej nocki:-)

Krzys spi w lozeczku,bo ma luz i moze sie wyciagac w wszystkie strony, tylko w wyjatkowych sytuacjach spi w wozku,a tam troche mu ciasno, choc wozek do malych nie nalezy.

no i ja zmykam do lozeczka!! milej nocki

Katrins - no to masz super z tymi nockami. Nasza Zuzia tez spi ladnie i budzi sie o 0.00 i o 4.00 ale to tylko dlatego ze spi z nami i jak sie obudzi to daje jej cyca i spi dalej. Ale to bedzie komedia jak zaczne ja do lozeczka przyzwyczajac, a raczej horror...:-(
Mrozik - biedactwa. Trzymam za Was kciuki, za Ciebie zebys juz takich boli nie miala i za Filipka zeby szybciutko sie nauczyl ladnie jesc. To jest wlasnie minus karmienia piersia:-( Nie wiem co Ci doradzic, musisz chyba probowac wszystkiego az w koncu maly cos zaakceptuje. Moja kolezanka nauczyla synka pic z butelki w ten sposob ze dawala mu butle ze swoim sciagnietym mlekiem do zabawy, on sie nia bawil i jak wszystko chcial wlozyc do buzi, w koncu zlapal smoczek i sie zdziwil bo tam mu mleczko leci i pil az wypil, po paru probach polubil butle, ale musi byc nowa zeby dziecku sie nie kojarzyla z tym co do tej pory.
No i wydaje mi sie ze narazie to chyba najlepiej swoje mleczko dawac bo takto to ma kilka nowosci na raz, musi sie nauczyc jest z butli i nowy smak za jednym razem.
A moze wyprobuj niekapek, sa takie juz od 3 miesiaca

Zuzia tez sie nie przewraca, na boki do cycka i sporadycznie po zabawki, na brzuch tez jak sie za mocno odepchnie, a na plecy z brzuszka to moze 3 razy ale probuje caly czas.:-) Ale nie martwie sie juz bo napewno wkoncu zacznie. Podnosi sie tez za szczebelki i za ubranko:-p
A szczypie i tak drapie, drapie np wersalke i moje kolana tak jakby cos chciala wydrapac. I lapie za noc i usta i oczy probuje i dziwi sie ze zamykam, no i trzeba czesto paznokcie obcinac bo inaczej podrapana bym chodzila

A wogole to przechodzimy kryzys cycuszkowy, cycek jest tylko na wieczor, na noc, ewentualnie na rano, w dzien moglby nie istniec:no::-( Sciagam nieraz i daje bo boje sie ze mi pokarm zaniknie.

Pozatym Zuzia strasznie polubila drzec gazete, i nawet wyciaga raczki i krzyczy jak widzi gdzies na stole gazete:-)

Milych snow

Powiedzcie mi czy wasze szkraby jak sadzacie je na swoich kolanach bujają sie tak do przodu i do tyłu? Ola jeszcze 2 tyg temu tylko sie bujała a teraz to ona robi wielki zamach do przodu i rzuca sie do tyłu normalnie masakra:baffled:robi to z taką siłą, że az mnie klatka piersiowa boli.Potrafi,tak robić bardzo długo i ma z tego wielką frajde,jak podłoże sobie poduszke to cwaniara próbuje ją wyciągnąc i nie chce sie tedy już rzucać. Muszę teraz uważać jak niewiem wczoraj ją trzymałam bokiem i tak dosc nisko w pasie zdązyłam w ostatniej chwili ją podtrzymać:szok: strach pomyśleć jakby mi sie tak przełamała. A ona się z tego cieszy bo to dla niej zabawa:no:

Niestety do rana nie wytrzymałam, Filip dostał cyca wcześniej. pediatra kazała dac jak nie bedzie wyjścia
Do południa będzie karmiony cycem, później odciągnę swoje mleko i planuję przez 2 dni dawać mu co drugi posiłek butlom - zobaczymy czy to zaakceptuje - bo on gorzej uparty niż mama ;-). Wczoraj to z takim żalem płakał, nie taki zwykły płacz, tylko normalnie jakby mi mówił czemu mi nie chcesz dac cycusia jak ja go tak potrzebuję i jak tylko na mnie spojrzał to był większy ryk
Kupy ma strasznie dziwne i ciemne. Ale zjadł troszkę marchewki z jakimiś dodatkami, trochę bebiko, trochę kleiku ryżowego na wodzie (to podjadał mnie, bo to teraz moje posiłki :szok::-D). Kupiłam mu to przepisane mleko dla alergików - z apteki, ale nie próbowałam mu jeszcze dawać. Kupy pewnie ma właśnie po tych wszystkich wynalazkach , które próbował przez ostatnie 2 dni. No i jakieś 3 krostki na brzuszku sie pojawiły - pewnie też od jedzonka.
Przepraszam że pisze tylko o sobie, ale nawet nie mam kiedy poczytać co u Was:zawstydzona/y:. Lecę się zdrzemnąć, póki Filip śpi.

Mrozik nie przepraszaj:sorry2:teraz ty masz problem-pomagamy jak mozemy-jutrokto inny bedzie mial-Ty pomozesz:tak:mam nadzieje tylko ze Twoje problemy szybko minal:tak:

Dziewczyny mam pytanie odnosnie podawania dzieciom picia: jezeli ktoras z was jeszcze karmi piersia ale juz wprowadzila np w poludnie zupke, i ewentualnie cos jeszcze (ja czasami troszke kaszki) to czy podajecie picie np herbatke, soczek czy wode, a jak tak to ile tego jest w ciagu dnia (przyblizcie jak umiecie w ml)?

U nas noc do udanych nie nalezy :-(

reklama
U mnie tez noc okropna. Mały budził sie co godzinę płakał troszkę i zasypiał. Dobrze ze chociaż troszkę spal. Przystawiam go do cycusia co chwilkę, ale nie chce za bardzo jeść.
Mrozik powodzenia w próbach z butelka.
Tomola ja daje Oliverowi tak ok. 80 ml. Teraz koperku, bo ma straszne zaparcia. Ale jak nie to wody.

Do góry