reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas nocki ok wczoraj zasnął ok 20 i wstal o 3.30 na jedzonko:-)

Piotrkowi emolium krem specjalny pomógł na taka czerwona plamke na buzi bo jest emolium krem i emolium krem specjalny i wlasnie ten specjalny okazal sie w porzadku:tak:

A co do randkowania to ja juz sie zrobilam taka "niedobra" ze wole wyjsc gdzies w wiekszym gronie sie wyszalec niz tak na randke tylko we dwoje bo przy Piotrku taki spokuj to chce troche pokrzyczeć:-p:-D

reklama
Natalia, u mnie to samo...ja tez czuje sie za bardzo wyciszona przy maluszku ;-)

Krzysiu w nocy pieknie spi , na jedzonko nie wstaje, jak dostanie butle kolo 20 to juz mam spokoj do rana, czasem tylko u troszke pic podam, ale to nie zawsze. zazwyczaj od 20 do 6 rano, czasem mu sie nawet pospi do 8 rano, ale wtedy juz slysze jak mu w brzuszku burczy ;-)
za to w dzien to tylko takie drzemki po 15-20 minut,ale przeciez dziecko nie moze caly czas spac :tak:

katrins mój spał wczoraj przez cały dzień może z dwie godziny. A chyba jest jeszcze za mały, żeby tylko tyle spać. Zwłaszcza, że do tej pory przesypiał więcej.

Piotrek wyl bo go zeby bolały ale posmarowalam bobodent zelem i zasnął...:sorry2::-pwyczytalam że jak ma juz zabka i dostaje sloiczki to dobrze przemywac gazikiem nawinietym na palec z woda.....;-)

a i nie wiedzialam że zeby wychodza w kolejności najpierw jedynki na dole a potem jedynki na gorze..myslałam że to zależy od malucha:sorry2::-)

Jestem
No wiec...lekarka(bardzo kompetentna osoba-pytala o wszytsko,spedzilam w gab.prawie godzine:szok:)stwierdzila ze Adas jest atopikiem:-(a to co ma na buźce to najprawdopodobnbiej jakas alergia zakażona grzybem:dry:
Mamy skierowanie na badanie mykologiczne-zeby bylo wiadomo co to za grzyb i jak i czym leczyc
Mamy odstawic-herbatke rumiankową,ziołową,malinową,banany,kaszki malinowe,soczki malinowe.Z miesa na razie tylko królik lub indyk(jak zaczne wprowadzac)opóźnic poodawanie zóltka,warzywa te co je,na razie nic nowego,moze jablko i gruszke
Ubranka Adasia i nasze prac tylko w Jelpie,Loveli lub Bobasie,nie uzywac plynu do plukania i stosowac dodatkowe plukanie,nie uzywac perfum,maz ma zawsze byc ogolony-zeby nie podrazniac(oj biedny:-p)no i powoli bedziemy eliminowac przyczyne alergii.Nie zmieniac kosmetyków,buzke smarowac Emolium i mascia cynkowa.
Ale stwierdzila ze to ze zadne z nas w rodzinie nie ma zadnych alergii dobrze rokuje dla Adasia:tak:moze uda sie calkowicie wyeliminowac.Mam nadzieje:sorry2:
Bardzo dobrze ze jest na Pepti-nie zmieniac:-)
Natalia-bo tak jest-zalezy od dziecka:tak:mojej znajomej synek najpierw dostal na górze:tak:
A ja Wam powiem ze marzy mi sie randka z mezem:sorry2:ale o tym na innym watku...;-)

No to fajnie Kira że taką lekarkę spotkałaś oby teraz było lepiej :-)
Katrins jak twój Krzyś obudzi się o tej 6 rano to po butli jeszcze zasypia czy nie??
Ja mam ogromny kłopot żeby uśpić Kubę w ciągu dnia :-( jak nie ma akurat pory żeby dostał butlę to się drze i nie chce spać a i po butli nie zawsze się udaje, powieki mu opadają a spać nie będzie!!!

mi Karolek zasnal wlasnie i spi na kolanach:-Dmial tyle wrazen bo byl ze mna na rehabilitacji i wszyscy zwracali na niego uwage bo taki byl ciekawski ze wszystkich zaczepial:-Doczywiscie tesciowie go pilnowali a ja latalam na zabiegi - ale dzis juz koniec:tak:
Kira ja Ci mowilam ze to bedzie alergiczne, nadkazone i kurde sie sprawdzilo:wściekła/y:ale teraz juz wiesz co i jak:tak:tylko uwazaj teraz z jedzeniem i po jednym skladniku podawaj co 3 dni bo inaczej znow Ci umknie winowajca;-)a i uwazaj na jablko bo lubi uczulac u nas chyba te krostki od niego wlasnie:-(ale podaje jablko z marchewka bo sama marchewka mu nie pasowala, kaszke jablkowa odstawilam i sprawdzam czy po tak malych ilosciach jak podaje skora sie pogarsza - jak cos musze calkiem odstawic.Dodam ze u nas jest tylko szorstka skora na lydkach nie ma zaognionych ran czy czegos takiego wiec nie odstawiam od razy bo moze na wszystko tak reagowac a moze sie przyzwyczai w koncu:-:)baffled:przechlapane mamy z tymi uczuleniami:no:

Cześć
My też mamy problem z usypianiem oczka sie kleja ale niechce zasąć tylko musze go ponosić ale on już waży i ciężko.I co robić?

Kira dobrze ze trafiłaś na kompetetnta lekarke ja też marze o randce z mężem;-)
uciekam bo mały właczył syrene

Kira ja o tych zabkach przeczytałam w książce o maluchach i ponoc tak jest u wszystkich dzieci mama potwierdzila...może poprostu nieraz sie nie zauwazy albo jakos wyjda jednoczesnie nie wiem..albo w książce bład...:confused:

Dobrze że wiadomo co u Adasia...oby leczenie pomogło...:tak:

reklama
Natalia ksiazka ksiazka a w zyciu zawsze inaczej:tak:czasem nawet nie jedynki wychodza pierwsze:-Dto zalezy od dziecka. Moja siostra jest stomatologiem i tez tak mowila:tak:ze u kazdego inaczej...u nas ida gorne a co wyjdzie pierwsze zobaczymy:-Dzawsze musza byc jakies spisane normy zeby mogla byc mowa o odstepstwach.

Do góry