reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

my po szczepieniu, maly jak zwykle sie nim nie przejal:-Ddzis byla juz 1 dawka na pneumokoki:tak: jakas fajna lekarka byla akurat i Karol byl caly szczesliwy:-Dstwierdzila, ze super sie rozwija, jest strasznie bystry i ruchliwy.zapytalam czy sa gdzies te jego zeby??? a ona przejechala lopatka i byly 2 wyrazne zgrzyty na dole, stwierdzila, ze sa tuz pod dziaselkiem - w koncu :-D jak slychac to moze wreszcie sie ukaza:-D
maly jakis marudny dzis, chyba po tym szczepieniu:baffled:i brzuch chyba mu dokucza:dry:
o naszych nieciekawych nockach tez opowiedzialam i ...niestety nocne kolki ktore moga trwac jeszcze ze 2 miesiace i to jest normalne, ze tak dlugo moga sie utrzymywac:tak:wiec juz sie nie musze martwic, ze cos mu jest:tak:i zgadywac co go boli.
kozica teraz oddam go na chwile codziennie a ja bede w pogotowiu i bede do niego zagladac, zeby troszke sie oswoil:tak:a do pracy ide od 1 kwietnia, dobrze pamietalas;-)

reklama
Natalia - czy dobrze widze - będziemiała egzamin na prawo jazdy?
Kozica - w zasadzie to nie wiem. O 12 jakoś strasznie zmęczona byłam, ale przeszło. Chyba się tak nauczyłam już ;)

Czesc dziewczyny, kurcze 2 dni mnie nie byo a tu tyle się wydarzyło... Komp mi się zepsuł i dopiero pod koniec tyg. bede miala pewnie dostep do netu (teraz jestem u siostry).

Dziewczyny napiszcie mi czy ktoras z was szczepiła juz swoje malenstwo przeciwko odrze? I jesli tak to jak Wasze pociechy to zniosly, bo podobno to jedno zgorszych szczepien ...

Gratuluje wszystkim pierwszych zabków... u nas nadal nic :-(

Cześć!

My walczymy z zapaleniem ucha i katarem jest troche lepiej ucho już nieboli tylko katar wciąż jest i niestety do czwartku mamy antybiotyk. Od piątku nigdzie nie wychodzimy bo u nas pogoda kiepska i niewiem kiedy powinnam z nim wyjśc czy jesli ma tylko katar i nie ma temperatury ale bierze antybiotyk to czy moge wziąśc go na krótki spacer?pomóżcie.

Zauważyłam ze piszecie o chodzikach my niekupujemy poczekamy aż mały sam ruszy. Za to zastanawiam sie nad nie jest tanie ale chrzesna chce troche dorzucić i niewiem:
8W1 ROWEREK JEŹDZIK PCHACZ DŹWIĘK i.. OD 4m-ca (316150757) - Aukcje internetowe Allegro
co myślicie?
pozatym musze nadrobić zaległości wszystkich maluszką życze zdrówka
pozdrawiamy!!!:-)

kubala ja dzis byłam z małym na ostatniej szczepionce mamy spokój do 13 roku życia(nie licząc pneumo- i meningokoków)ale nie szczepili go przeciwko odrze:no:to chyba dopiero poźniej:confused:

mrozik zgadza sie mam juz termin egzaminu(szkoda że taki odległy:baffled:) i licze na kciuki wszystkich koleżanek 12 maja:tak::-)

natalka jak Piotrek był przeziebiony to poszłam z nim na spacerek jak odstawił antyb. i jeszcze pokasływał ale leciuto...duzo zdrówka dla twojego maluszka;-)

Natalia chyba nie masz racji, bo szczepienie przeciw odrze jest w kalendarzu podstawowym, i sie szczepi jak dziecko skonczy roczek a do tego ma juz samodzielnei chodzic (nie wiem dlaczego, ale tak nam powiedzieli w przychodni).

Tomola własnie tak napisałam że ten pakiet szczepionek który kończymy teraz nie zawiera szczepionka przeciw odrze..:no:.beda szczepic jak bedzie miał 13 miesiecy...nie pisałam że wogóle nie ma takiej szczepionki;-)

kubala pytała czy któras z nas szczepiła więc pisałam że to potem:tak:

Aaa miałam sie jeszcze spytać:-)
Jak dajecie słoiczek na obiad swoim maluszkom(np.ja dzis dałam potrawka z ziemniakami i z królikiem 190 g)to na ile to starcza ?Tzn po jakim czasie maja nastepny posiłek...najadaja sie takim jednym?

reklama
Natalia napisalas ze masz spokoj do 13 roku zycia ;-) Dlatego osmielilam sie Ciebie poprawic ;-)

A co do sloiczka to ja daje ok 12.30 150g zupy (bez mieska) a potem ok 14 jak idzie spac to popija troche mleczka, jak jestem w domu to dostaje cycusia i wtedy nie wiem ile wypija, ale tylko troche, bo jak mnie nie ma to dostaje odciagniete mleko i wtedy wiem ze pije ok 40ml. No i potem spi ok 2 godzin i praktycznie nastepny posilek ma ok 17-18 i jest to kleik z owockami :-)

Do góry