reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kludi, u nas kąpiele identycznie. Gratuluję tego samodzielnego stania.
Ewelia, to nie wiedzialam że danonki takie kaloryczne. Ja od kilku dni próbowałam Bartkowi podać jogurt naturalny, ale mu nie smakuje, usta zaciska i nie chce i tak sobie myślałam że spróbuję jednak danonki, no ale jak inne jedzenie ma iść w odstawke, to sama nie wiem...
Karolki, Bartuś też nie chce siedzieć w wózku na spacerach, siedzi i piszczy...A jak się go weźmie na ręce to zadowolony:baffled:
U nas dziś były bańki mydlane, ale mały się cieszył i śmiał. Próbował je łapać i dziwił się gdzie one znikają.
Ostatnio Bartuś dużo pije, robię mu herbatki, takie letnie na te ciepłe dni i soczki rozcieńczam z wodą, a on tyle pije że szok, stale mu się chce no i chyba też przez to trochę mniej je od 2 dni, no ale co zrobić, nie dać mu pić jak chce
Ach, mam pytanie.pojawiło się wczoraj u Bartka taki jakby nalot czy nie wiem jak to nazwać na wardze dolnej i górnej, jakby suche, takie białe, bardziej w środku buźki,co to może byc?

reklama
Kama-A to nie są przypadkiem pleśniawki?Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy wychodzą na wargach ale może tak.

Kama - mi tez sie skojarzylo to z plesniawkami ale nie mam pojecia jak to wyglada.

Aneta - jak Alunia ladnie je zupki i deserki i wogole to mysle ze mozesz spokojnie dac danonka, ja troche musialam ograniczyc bo Zuzia zupek nie jadla wogole, ze 3 tygodnie nawet nie tknela:szok: Teraz jej sie poprawilo jak gotuje na parze, to nawet taka marchewke ugotowana jak dam w raczke to zje.

Ja troche z innej beczki, czy obchodzicie imieniny swoich dzieci, jak je wyznaczacie, najblizsze po urodzinach czy kiedy wam lepiej pasuje:happy:Moze napiszemy na watku Daty urodzin obok daty imienin? Hehe a teraz sie przyznam ze pisze to bo Zuzia ma imieniny za tydzien i liczymy na prezenty;-);-):-D:-D To byl zart oczywiscie:-D

Kama na 90 % to sa niestety plesniawki:wściekła/y:Karolek mial taka plamke biala wlasnie na wardze i od tego zaczely sie w calej buzce:baffled:i nie na jezyku tylko na wargach i podniebieniu, ale szybko minely i mam nadzieje, ze nie wroca bo od ponad miesiaca nie ma;-)
a my po spacerku i dokladnie tak jak Kama napisalas:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:siedzi i marudzi - na rekach gada i sie cieszy:baffled::baffled::baffled:tak poprostu mu sie odwidzialo pewnego dnia:szok::-D

ewelia-Ala ma skazę białkową i dlatego próba danonka dopiero teraz.

U nas koszmarna noc Ala budziła się co 20-30 minut katar i gorączka do tego jeszcze 5 ząbek wychodzi.Dziąsełko już takie sine że szok.Za dnia też nieciekawie wcale nie chciała spać.Udało mi się położyc ją dwa razy po pół godziny,teraz zasnęła,ale jak długo pośpi to zobaczymy.

U nas pleśniawki były na dziąsłach właśnie takie białe plamki.Walczyłam z nimi długo i dopiero udało mi się ich pozbyć GENCJANĄ na wodzie,inne środki nie działały.

Aneta zdrowka dla Aluni:tak:biedne te dzieciatka z tymi zabkami i choróbskami:baffled:
My tez plesniawki gencjana zlikwidowalismy, smiesznie wygladal wieczorem jak wampirek:-Dale tylko 2 razy posmarowlam i zniknely:tak:
Moj Karolek juz padl - doslownie:-Dpolozylam go z misiem odwracam sie a on spi i smok wypluty:szok:ale dzis w dzien malutko spal:dry:chyba sie odzwyczaja powoli:wściekła/y:ponad 3 h spedzilismy w samochodzie wracajac od rodzicow a Karol spal ze 20min tylko, reszta czasu to zabawianie czym sie dalo:no:fakt, ze siedzial w nowym fotelu nawet ladnie ale wszystkim sie nudzi po 2 min:baffled:chyba zaczniemy jezdzic w nocy:tak:

Ewelina w sprawie imienin Ci nie pomoge, bo u nas sie ich nie obchodzi i ja to nawet nie wiem kiedy maz ma ;-)

Wiecie co, mi też sie w sumie z pleśniawkami kojarzyło, ale o dziwo dzisiaj już tego nie ma, a w sumie nic nie robiłam, poza tym że starałam się przemywać gazikiem wodą przegotowaną, ale mały się dość skutecznie bronił.Mam nadzieję, że zniknęło na dobre.:tak:Ale dobrze, że piszecie o tej gencjanie, jak się okaże że nie zeszlo zupełnie, to zastosuję

Kama obserwuj u nas tak bylo przy plesniawkach - przemywajac gazikiem sciera sie j a potem znow sie odtwarzaja. Ale zycze aby to nie bylo to i juz nie wrocilo wiecej:no:

reklama
Witajcie,

zdrówka dla Aluni życzę.

Mojej dziecinie się odmieniło i w weekend nie chciała jeść zupek, a ugotowałam aż dwie i tak żadnej nie chciała. W efekcie raz na obiad zjadła kanapeczkę a na drugi dzień pół naleśnika z dżemem.

Myjecie ząbki dzieciom? Ja myję odkąd się pojawiły i Dominika jak tylko podchodzę ze szczoteczka to od razu buzię otwiera do mycia a potem bierze szczoteczkę i myje sama. :-)

Luxik, jak zasypianie Synka?

Do góry