reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

no my parasolki nie posiadmy ale za to budke fajnie zakrywajaca da sie naciagnac az do samego dolu (nie raz sie sprwdzilo podczas burzy itp). pozatym odbina sie tyl i jest fajna siatka i okienko dosyc spore w budce :). mamy deltim voyagera starszy model i niewymienila bym go na zaden inny . ostatnio zakupilismy wozeczek parasolke hauck drive sun ale czeka az mala troszk podrosnie i zacznie chodzic (niechce mi sie ciagac potem tego iwelkiego wozka :)

a tak pozatym to dziekujemy za serdeczne przyjecie i dobre komentarze :)

reklama
Kira to fajnie, ze wyjazd udany:tak: my tez wczoraj caly dzien u tesciow bylismy i bylo super! pogoda sliczna, maly usmiechniety od ucha do ucha, gadal, bawil sie i padl o 22:-D
Parasolki uzywamy - mielismy w zestawie od poczatku:tak: Karol ma buzke strasznie opalona nawet pomimo tego wiec nie chce myslec co by bylo bez parasolki - teraz i tak na kazdym kroku slysze "ale opalone dziecko":-D my sporo jezdzizmy nie siedzimy w cieniu a glowka na sloncu (nawet w czapce) za dlugo raczej nie powinna byc:tak:
Karol jest teraz na etapie robienia wszystkim pa pa i bicia sobie brawo po kazdym "wyczynie":-DAle jak on przezywa te swoje umiejetnosci:sorry2:czasem przed snem to wszystko na raz by chcial zrobic:-D ostatnio grzeczny jest i ciagle sie smiejei taki przytulasek sie zrobil:-p

cześć dziewczynki :) Ale się rozpisałyscie... Nie czytałam wszystkiego tylko dwa ostatnie dni;-) Przyjachała do nas szwagierka z rodziną i brak czasu na bb:baffled:
Widzę ,że na topie temat bucików. Ja zakupiłam Olce sandałeczki takie najzwyklejsze , używane ale one bardziej służą jako ozdoba stupki bo Olka jeszcze nie chodzi a na prowadzanie jest jeszcze za wczesnie. Jak już bedzie pewniej stawiała kroki wtedy kupimy porządne butki. Dostała od babci papcie Zetpola 19 i sie w nich topi ,ona ma bardzo małą stupkę 10 cm:-D. Wszystkie butki Zetpola sa fajne i tanie przede wszystkim, najczęściej można je dostac na bazarach.
Ola od jakiegoś czasu zaczęła stawać w łozeczku przy meblach więc teraz oczy wokół głowy ...;-)Najciekawsze oczywiscie są szulady, już raz poczuła ból przytrzaśnietych paluszków:baffled:.

Niestety nadal brak ząbków :szok::no::-(, martwi mnie to powoli Ola ma bardzo białe dziąsła na dole niewiem czy to dobry znak czy nie.:baffled: Maciusiowi pierwszy zabek wyszedl w wieku 9 miesiecy więc mam nadzieje że Olce też w koncu się przebiją. Do teraz ma mleczaki choć jego rówiesnicy juz gubia ząbki.

Ja też moge polecic parasolke:tak:Mrówka my tez mamy zdejmowane plecy a pod spodem siateczke i jeszcze okienko siatkowe w budce,takze jak spi na spacerku to mam pewnosc ze nie obudzi sie mokry:tak:
Edyta-nie martw sie,kilka maluszków nie ma jeszcze ząbków:tak:mysle ze do roku nie ma co sie martwic,a pewnie niedługo wyjdą:-)
Karolki- pa pa to u nas tez na topie od paru dni:dry:wszystkim naokoło macha wzbudzajac zachwyt staruszek:-D,brawo to juz od dłuzszego czasu,ale odkad nauczyl sie robic pa pa to tak samo na przemian jak Karolek;-)smieszne te bąble:-)

Witam, zrobiłam sobie właśnie krótką przerwę w pracy na bb! Mnie dziś BArtuś obudził o 5!! Bo był juz wyspany,a ja miałam budzik na 5.45. Za to Mama mi mówiła że poszedł spać już po 8!! Hehe:-D:-D

Witam Was,
jestem padnięta po weekendzie. Zupek nie je, zasnąć nie chce wieczorem, w nocy budzi się z płaczem i rzadko kiedy cycek uspokaja, tylko działa paracetamol w pupkę. Normalnie jestem wykończona. :no: To chyba górne zęby idą, ale dlaczego juz tydzień.

Ja też buciki zakładam na spacerki tylko, takie sandałki z piętą, używane, po rodzince.

Czy Wasze dzieci dają się rozśmieszyc? Moja córeczka uwielbia jak znikam i za chwilke się pojawiam tak z nienacka, no uwielnia jak sie wygłupiam bardzo (głupie miny, skoki, udawanie kichania, kaszlenia) - nie może się powstrzymać od śmiechu :-D Co rozśmiesza Wasze dzieci?

Pomocy, jak Wy kładziecie spać dzieci, jak usypiacie, ja już wymiękam, a dotąt było tak dobrze. :-( Teraz wygląda to tak: przed kąpielą daję sie jej wyszaleć na podłodze, wyśmiać, itp. Potem 19 kąpiel, przytulanie, kaszka i przed 20 czytam bajeczki. Oczywiście z przerwami na raczkowanie po naszym łóżku. Nie da rady położyć do łóżeczka bo ryk jest. W efekcie od tygodnia zasypia w 10 minut przed telewizorem o 21:30.

ja niewiem . bo moja usypia sama w lozeczku z naswet skubana niecche z nami spac :) od drugiego miesiaca wogole nie budzi siew nocy a jak ma dobre dni to spi nawet i dwa godzin w nocy ( dzisiaj np od 19 do 9 :)) a tak caly dzien zywotna z jedna lub dwoma drzemkami :) zasypia tylko i wylacznie pod kocem

Ja nie pomoge kwesti usypiania bo Olka zazwyczaj zasypia przy cycku i jak się napije to przekładam ją do łóżeczka już śpiacą. Wieczorem jak daję jej kaszkę to już ledwo patrzy na oczy a cycek działa jak środek nasenny. Ciekawe co to będzie jak przestane ją karmić.

Witam po weekendzie:-) Niestety dla mnie był bardzo męczący:sorry2:
Laura witaj w klubie.
Filipw sobote dostał kataru który w niedziele był już katarem GIGANTEM lało mu się ze wsząd, Filip wymęczony a my też przez nie przespaną noc:baffled: W sobotę jeszcze pojechaliśmy do lekarza dyżurującego wszpitalu bo się biedaczek glutków nałykal i je póżniej w całości zwrócił i żeby sprawdzic czy czasem na oskrzela ni schodzi bo i kaszel lekki się przyplątał.Jak się później okazalo lekarka to jakiś konował bo jak poszłam do apteki wykupić leki to koleżanka która tam pracuje powiedziała że mam se dać spokój z ta receptą i tą lekarką która wypisuje wszystkim to samo a na naszej recepcie był min. "koński" antybiotyk i syrop dla dzieci od 4 lat:baffled: więc koleżanka dała mi Pulmex i Tantum Verde a ja do tego podaję mu to co przy ostatnim przeziębieniu i dziś już jest o wiele lepiej w porównaniu ze wczoraj,chcaiłm iść dziś do mojego lekarza ale tak leje jak z cebra cały dzień że pójdziemy jutro_O kurcze ale wam nasmęciłam:zawstydzona/y::-p

mrówka witaj, córcia śliczna:-)

reklama
U nas jak u Edyty, usypia przy cycku i jak juz spi to do lozeczka. Jak sie przebudzi i jest w lozeczku to placze odrazu a jak sie przebudzi w naszym lozku to popatrzy i przekreca sie na bok i spi dalej:baffled: tez nie wiem jak to bedzie jak przestane karmic bo smoczek nie dziala:baffled:

Do nas wlasnie przyszla dzisiaj parasolka, bo bez niej to bylo kiepsko na sloneczku, Zuzia plakala jak ja sloneczko razilo.

My bylismy u lekarza bo goraczka jest nadal, ani kataru ani kaszlu pozatym, wszystko czyste, wiec albo trzydniowka lub inna wirusowka albo zabki bo i kupa luzniejsza a dziasla sine, tylko czy taka duza temperatura przy zabkach moze byc?(39 prawie). A i dostalismy jeszcze skierowanie na badanie moczu zeby wykluczyc infekcje drog moczowych. Mam nadzieje ze to trzydniowka i do jutra przejdzie

Do góry