reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam
My dzisiaj byliśmy na testach (ja i Filipek). Nic wielkiego mu nie wyszło. Najmocniej zaznaczył sie banan. Niepewna jest wieprzowina, orzeszki ziemne i seler. Na te produkty mamy miec oko. Nie wycofywac, ale obserwowac co sie po nich dzieje. Moze byc tak podobno, że kiedyś reagował na to, a teraz jest już ok.
Szczęsliwy jest jednak, bo czekolada mu nie wyszła (co z kolei nie oznacza że nie ma reakcji na czekolade - może być opóźniona, lub bo bardzo dużych ilościach)
Banany od dawna podejrzewałam, a on ich baaardzo dużo zjadał. Teraz sie troszkę uspokoił, ale nadal je lubi.

DZIŚ MIEDZYNARODOWY DZIEŃ CZEKOLADY, życzę więc słodkosci na dzisiaj :)

Kozica - już czy jeszcze? :)

reklama
Jeszcze w dwupaku ;-) mam zamiar rodzić jutro hehehe bo mój gin ma dyżur a jak się nie uda to i tak mam u niego KTG i pewnie mi termin wywołania ustali...

mrozik kurcze ja nie myślałam że banany takie uczulające mogą być :szok: a dlaczego robiłaś te testy? były jakieś oznaki uczulenia?

Filip ma prawdopodobnie astme oskrzelową. Do tego co rusz mega uczulenie. Ciężko sobie z tym poradzić. Bardzo dużo maści ze sterydami musieliśmy używac. Często az rany miał.
Kozica - to trzymam kciuki za jutro :)

Kozica. Może nie czujesz :)
Ja jak poszłam na ktg to mi skurcze wyszły, a też myślałam ze nic sie nie dzieje. Podpieli mnie pod kroplówke i dali oksytocyne. Poszło migiem

O której idziesz do szpitala

eee u mnie to chyba nie tak łatwo pójdzie... Ty mnie tu nie strasz bo ja sama jadę, bez torby, będę się musiała do domu wracać!!! mam się zgłosić na 15.00

kozica - u mnie przy Wikunii mnie zostawili po ktg, bo miałam 5 cm rozwarcia, a ja nie wiedzialam co to skurcz. Przy Adasiu w 8 miesiącu skurcze były, a ja przenosiłam... jak z bółami juz niedowytrzymania pojechalam to usłyszalam 3 cm rozwarca i załamka. Ale poszło szybko - 4,5 godziny do urodzenia się mojego Rycerza.

tak w ogóle to jestem teraz w Polsce, bo w sobote chrzcimy Adasia:) a juz w poniedziałek wracamy do paryża i... do pracy:(

Kozica - co do spania - Wiki ma swoj pokój (tzn. niby ich współny), ale łóżeczko stoi u nas, bo mi się nie chce łazic po nocach, a głodomor ciągle chce jesc. z lenistwa czasem go w nocy nie odkladam juz tylko zostaje z nami. Jak miał jakies 2-3 miesiące, to wtedy mi sypiał najlepiej, bo sie budzil tylko raz a jedzenie. teraz znowu chce częściej... no i do odbicia go nie brałam, chyba ze jakos wyjakowo sie krecil i domagal, ale to sporadycznie.

cześć Antylopka! Dawno Cie tu nie było!
Badanie wykazało tylko jeden skurcz hehehe! A rozwarcie to ja już 3 tyg, temu miałam na 4cm! Teraz nie wiem bo mnie już nie bada. W poniedziałek kolejne KTG a w środę mam się zgłosić na wywołanie...

reklama
Do góry