reklama

Nasze sprawy...

w środę, boję się tylko, że każe się wstrzymać ze starankami, a w sumie przy takich cyklach ja mam @ co 1,5 miesiąca :( ostatnie wyniki sprzed 2 m-cy miałam tsh 3,8 (norma 0.55-4,78), ft3 2,92 (norma 2,30-4,20), ft4 1,18 (norma 0,89-1,76). teraz chcę zrobić badania we wtorek boję się, że to przez tą tarczycę poroniłam, choć gin mówi, że prędzej przez wysoką gorączkę na początku, albo przez coś zupełnie innego

reklama
zostalo napisanie zakonczenia no i chyba jeszcze ppoprawie wnioski po badanich :( kazdy gada inaczej i juz sama nie wiem jak maja one wygladac.
anisiaj ja po poronieniu mialam cykle 44 dni i bez problemu zaszlam w ciaze wiec Kochana nie martw sie bedzie dobrze. wspomagalam sie testami owulacyjnymi i udalo sie praktycznie za pierwszym podejsciem czego i Tobie zycze.
bietka to samo jest na obronach nie mysle ze promotor recenzent i dziekan przeczyta tyle prac i jeszcze wie o co chodzi w kazdej zeby kazdego pytac hihi. oni maja jakis sposob zeby isc na latwizne heeh
od wczoraj bardzo czesto jezdza na sygnale albo karetki albo inne no szok

szczerze kochana ... tarczyca jest bardzo ważna. Zrób sobie świeże tsh i ft3 i ft4 i idź do endokrynologa. On Ci najlepiej doradzi, wiem że mi endo zbijał tsh do 2,0 zanim pozwolił zajść w ciąże. potem mówił, że najwięcej mogę mieć 2,5, ale dzięki lekom tsh utrzymuję się na poziomie 1,78 a ft 4 1,0.
Trzymam kciuki !!!!!!! :-) jedna tableteczka na czczo zdziała cuda, ja dostałam euthoryx n50 - to naturalny hormon tarczycy - którego mam za mało i bezpieczny dla dziecka przez całą ciążę.
Głowa do góry !!!! będzie dobrze :-)

bobo ja jestem pewna że oni tego nie czytają :) hehehehehe :-D a karetki jeżdżą przez tą duchotę, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nie ma czym oddychać.... :-( starsze osoby pewnie mdleją i mają problemy z sercem, sama wczoraj na meczu u znajomych ledwo wytrzymałam....

Ostatnia edycja:
bietka - no właśnie wiem,że muszę to zbić, tylko boję się, że to długo potrwa. mam w pracy taką sytuację, że co roku od września zaczyna się jakby nowy sezon i fajnie by było już tam we wrześniu nie wrócić, żeby ktoś przejął moje obowiązki bez rozpoczętych spraw.

bobo - powodzenia w pisaniu, wiem, jakie to nudne, ale potem tyle radości, jak się oprawia ;)

bobo powodzenia
anisiaj mnie zbicie zajęło coś około 6 tygodni, tzn zrobiłam badania, poszłam do endo - zrobiła mi usg tarczycy , stwierdziła po wynikach z krwi niedoczynność - przepisała tabletki, powiedziała że po 6 tygodniach od przyjmowania zrobić krew kontrolną, zrobiłam- poszłam i ładnie spadło tsh- powiedziała, żeby kontynuować leki ...i że powoli można zacząć się starać... wtedy chyba z 4,2 tsh mi spadło na 2,9. i Potem spadało już ładnie... aż do 1,78 i utrzymuje się na tym poziomie.
Oczywiście co 4 tygodnie kontrola u endo, więc przygotuj się że w ciąży będziesz odwiedzała gina i endo. Dzidzia pobiera hormon od mamy i trzeba w ciąży zwiększać dawkę.
uuuu anisiaj 20-go...
ale moim zdaniem do sierpnia spokojnie unormujesz tarczycę :-)

nie myśl o pracy i wrześniu, najwyżej zostawisz to komuś i już - świat się nie zawali a Twoje sprawy i zdrowie są ważne, bo one będa miały wpływ na dzidzię .... uda się kochana na pewno :-)

Ostatnia edycja:
Hej jestem ostatni wpis zrobiony na 5 :-D szkoła skończona teraz tylko się obronić - idę poczytać Was

Anisiaj no to super że wyjście na mecz udane szkoda ze nie było 2:1 no ale cóż… Trzymam kciuki za tarczycę i żeby się wszystko udało

Bietka no to super choć ja też będę starała robić zakupy w hurtowniach zawsze taniej
Aneczka jak atmosfera w domku?
Bobo aż tak gorąco nie jest hi hi hi - powodzenia u promotorki

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry