reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze testowania...

reklama
kochane 30-tki i inne dziewczyny piszące w 30-tkowym watku:zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
przez pomyłkę włączyłam wasz wątek w "nasze testowania". mam nadzieje ze uda się go odzyskac...
bardzo was przepraszam:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
miałam wrzucić do "naszych testowań" wątek założony przez Anioleekk78, i zaznaczyłam sąsiedni.
napisałam już do wyzszych instancji i ratunek. jelsi się nie uda odzyskac, utwórzcie nowy wąteczek... albo można zmienić temat tego wątku..

przepraszam najmocniej:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Witam
czy prawdą jest, że test należy wykonać tylko rano? chyba zwariuje do rana z nerwów. Ja już chcę wiedzieć teraz, po południu:))) tak długo już czekam...:):-(

Basiu, już się pewnie doczekałaś, bo pisałaś wczoraj..
Test najlepiej wykonywać rano, bo wtedy stężenie hormonu jest najwyższe i wykrywa nawet wczesną ciążę, po południu moze przekłamać i pokazać, że ciąży nie ma, a jest. Teraz niby są bardziej czułe testy, ale ja, jeśli zrobiłam po południu to i tak rano sprawdzałam. A Twój teścik jak? pochwalisz się, czy to tajemnica? Pozdrawiam.

Nawet dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Jeśli masz nieregularne, to w czasie przybliżonym. Oczywiście jeśli wyjdzie negatywny, a miesiączka się nie pojawia, to warto powtórzyć po kilku dniach. :-)

wczoraj kupilam najczulsze testy ciążowe sikane, maja czulosc 10mlU/ml, podczas gdy wiekszosc ma 25. Zrobilam sobie go popoludniu, do terminu @ mam jeszcze 3 dni i wyszla blada kreska po dwoch minutach. Normalnie to bym sie cieszyla,ale podbno one moga byc za czule i wykryc norme HCG u kazdej kobiety, zamiast ciąże, :( czy ktos robil takie tesy?

eni20mnie się wydaję, ze raczej nie wykryje normy, bo ciąża jest >5 (wg norm przy teście z krwi-betaHCG)
Zrób ponownie test za kilka dni,po terminie miesiączki. Bo wiesz, raczej nie że testy wykryją normę, a to, że w terminie miesiaczki może nastąpić samoistne poronienie. A to się zdarza w 40%, bardzo często nawet nie wiemy, że jesteśmy w ciazy (hehe,staraczki raczej wiedzą wcześniej) z tegoż powodu własnie najlepiej robić test po terminie @. Aby uniknąć rozczarowania..

Ale bardzo Cię proszę zdradź nazwę tego testu i w jakiej jest cenie? (interesuje mnie to,bo biore luteinę, ktora po 10 dniach odkladam..ale jak jest ciąza..to lepiej dalej brać)Korzystam z tradycyjnych płytkowych testów..ale może lepiej własnie ten sikany

reklama
NAJCZULSZE testy ciazowe NAJTANIEJ test ciazowy (206734222) - Aukcje internetowe Allegro

to link do aukcji:) na sztuki tez sprzedają;)właśnie wiem o tych poronieniach:( znajoma niedawno miała taka sytuacje, zrobiła test 3dni wcześniej, wyszły 2kreski, poleciała na betę, była ponad 20, zadowolona, a tu....za 3dni okres:(staramy sie 4miesiace o drugiego beybika:) i jak przychodzi moment testowania, to już nie mogę sie doczekać;)
a płytkowy to tez sikany;)chodziło mi ze nie z krwi;)tylko sikacz:) ten najczulszy jest paseczkowy:)bo są jeszcze strumieniowe:) na nie to sie fajnie sika:) ale maja czulosc 25, a ja szarpnęłam sie w tym cyklu na coś extra:) zobaczymy za kilka dni;) a luteiny nie odkładaj, bierz ja dalej:)

Do góry