Mikulinka
Fanka BB :)
Ja różnice tez widzę choć dużo z nim jeździliśmy po lekarzach, rehabilitacjach i wszędzie twierdzą że wszystko jest ok. Teraz tez ma zajęcia z logopeda i gimnastykę to tez mówią ze motorycznie nic mu nie brakuje. Ja juz wiem ze troszkę więcej czasu potrzebuje niż rowiesnicy np chodzić zaczął jak miał 18msc, teraz ma prawie 4 i jeszcze duzo nie mówi ale to też ze się 2 jezykow na raz uczy. Widzę że idzie do przodu nie stoi w miejscu jednak zawsze jakby tak z kilkumiesiecznym "opóźnieniem"... o ile moge tak napisać bo też każde dziecko i tak w swoim tempie się rozwija. Wszystkie badania psychologiczne tez mu zawsze wychodza ze miesci sie w "widelkach" ale ja go mam zamiar wyslac do szkoly rok pozniej, nie będę dziecku klod pod nogi na samym początku rzucac... A jak pójdzie rok później to myślę że sobie juz super poradzi. Poza tym to przekochane i pogodne dziecko.
Oj ta roznice to i ja widzę. .. właśnie "te tyly" widać gdy jest się wśród innych dzieci np placu zabaw .. logopeda hmmm był ale nic nie robił .... zacznę szukać nowego ... pedagog twierdził że jest nadpobudliwy nie umie sie skupic nie wykonuje polecen .. mysle o przedszkolu ale troszke sie obawiam bo często choruje A jak tam pójdzie to będzie masakra ...