reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Marciosz super wieści z wizyty :)

Klaudyna ja byłam unpoloznej kilka razy ale sama do niej poszłam bo nie korzystam z NFZ i sami by mnie nie znaleźli. Ja jeździłam do niej bo mam blisko a ma fajne "sprzęty" i robiła mi szkolę rodzenia :) super to było :) i uwielbiam jej wagę oraz ciśnieniomierz - ciśnienie zawsze wzorowe nawet po wdrażaniu się na schody a moja waga tylko 5kg na plus (u lekarza 6 i ciśnienie zawsze źle )

Polianna a może jadlas coś bardziej pobudzajacego?

Lusinda do środowiskowej nie trzeba ale jak już byłam to mnie zapisała i m i córcie, mówiła że lepiej być zapisany wrazie czego zastrzyki itd
Marciosz super ze ok na wizycie, a położna cie jakoś bada czy tylko rozmowa?
Polianna u mnie też tak jest, spokojnie :-)
Fenika wesoło z tą waga:-D przydałaby mi się taka :p

No ja też po wczorajszej wizycie. Wszystko z maluszkiem super dobija już do 2kg, wszystko pięknie pozamykane jedyne co mnie bardzo zmartwiło to to że mały wcześniej był ułożony pośladkowo i czekałam aż się odwróci a on miał inny plan i leży w poprzek, po prostu jakaś porażka. Lekarz nie daje mu praktycznie już szans na odwrócenie się. 23 wizyta będzie robiony posiew no i jak się nic nie zmieni to 18 kwietnia cesarka:no:

Ania ale to dopiero 33 tydzien co ten lekarz gada mu j maly wazac 2.5 kg lezal glowkowo a pare dni pozniej poprzecznie i wieksze dzieci sie przekrecaja a pozatym skoro byl posladkowo to powinnas sie cieszyc ze lezy w poprzek teraz ma krotsza droge do zejscia glowa w dol. ;)

ania - tez uważam ze sa jeszcze duze szanse ze dzidziuś się obórci głowką w doł, juz połowę drogi ma za sobą:biggrin2:

No kurcze mam nadzieje bo miałam w planach szybkie odchudzanie żeby w suknie ślubną się władować a po cesarce może mi się to spowolnić

Marciosz gratuluję wizyty udanej :)

Klaudyna u mnie w pierwszej ciąży położna powiedziała że jak chce to ona może przyjść do mnie przed porodem porozmawiać i trochę opowiedzieć, a jeśli nie chcę to może przyjść dopiero po porodzie. Ja chodziłam na szkołę rodzenia więc stwierdziłam, żeby nie przyjażdżała. Teraz już wiem co i jak więc tym bardzie nie planuję spotkań przed porodem. A Ty byś chciała żeby przyszła bo masz złe wspomnienia pewnie z tą poprzednią? I pewnie chcesz się rozeznać co to w ogóle za babka?

Poliana mój mały też tak skacze czasami, myślę, że ma coraz mniej miejsca i dlatego wszystkie ruchy odczuwamy coraz intensywniej. Nie stresuj się! :)

Ania myślę tak jak bluelovi, że lekarz Cię trochę nastraszył, 33 tc to duże szanse jeszcze na obrót, skoro przed samym porodem dzieciaczki potrafią fiknąć :)

reklama
hej dziewczyny. ja dalej w szpitalu. skończyłam drugą serię tokolizy teraz lecą mi kroplówki z magnezem. dostałam drugą serię tokolizy bo we wtorek na ktg wyszlo mi 8 skurczow. już mija tydzień odkąd leże w szpitalu...

Do góry