reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Lusinda - kciuki za wizyte

Mysza - dziewczyny maja racje. Lez w szpitalu ile sie da. Tam zawsze w odpowiednum momencie was poratuja a w domu to pewnie bys nawet nie wiedziala ze znow skurcze, wody by odeszly i dupa, musiakabys rodzic a po co rodzic wczesniaka jak mozna jeszcze choc 2 tyg wytrwac. Wiem ze jest ciezko w szpitalu. W ciazy z corka mnie zabierali od 23tyg srednio co 3-4tyg na ok 10dni za kazdym razem. Jak znow cos sie dzialo i na ip kazali zostac to wychodzilam do meza i wylam jak glupia. Pamietam ze on sie wystraszyl ze z dzieckiem cos nie tak prawie tam padl a ja wyszlochalam "bo znow tu mi kaza zostac" dla mnie to wtedy byl dramat gehenna ze znow itd ale wiedzialam ze dla dobra corki warto. I powiem ci ze donosilam do terminu:)

Ja mam cesarke zaplanowana. Wiem ze do szpitala dzien wczesniej bo zrobia badania bede miala konsultacje z anastwzjologiem bo tak chce moj gin i na nastepny dzien z rana cc. Wiem ze min 4 doby bede lezec. I jak wyniki synka beda ok to wyjdziemy. Czyli jak pojde do szpitala w pn to wyjde dopiero najwczesniej w sobote. Ale i tak sie ciesze bo wczesniej mowili ze min tydz przed terminem mnie poloza a teraz ublagalam ze tylko 1dzien. Ze sama bede zmniejszac leki itd.

reklama
Schauma dokładnie chciałam ja zobaczyć przed jaka jest i na szczęście to fajna babka, sprawdziła tętno malutkiej to też mnie uspokoiła :-)
Polianna dobrze ze sprawdziłas i że wszystko jest dobrze
Kasiunia super ze wizyta udana
I fajnie ze znasz datę :-D
Madzia super ze u ciebie ok no i rób jak gin kazał :p
Mysza jej ale się dzieje u ciebie, trzymaj się, jesteś pod dobra opieka a to najważniejsze. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :-* jak się teraz czujesz?
Lusinda kciuki za wizytę :-)

Po wizycie wróciłam już do domu. Zawsze po badaniu na fotelu kuje mnie w pochwie i musze teraz troszkę poleżeć.
Z szyjka wszystko w porządku, pozamykana więc ok:) od ostatniej wizyty przytylam 0.5kg z czego 0,4 należy do synka. Mój maluszek waży już 2222g więc waga w normie. Wszystkie narządy w porzadku, dostałam znów opis A4 że wszystko w normie. Kolejna wizyta za 3 tygodnie 30 marca i wtedy bede miała pobrany wymaz na paciorkowca. Tak sobie myślę że do tej pory juz będzie wiecej "kwietniowych" maluszków :)

Lusinda super ze wizyta udana, nasze dzidzie dzieli tydzień, a jaka różnica w wadze, moja 1750 a twój kruszek 2220

Aniabuu moj w poltora tygodnia przytyl 400g :) no ale trzeba doliczyc błąd, juz teraz na wydruku mam +/- 256 g więc nie można zbytnio polegać na tej wadze:)

Lusinda super, że wizyta udana. Moja malutka na ostatniej wizycie 32t6d ciąży ważyła 2085g i lekarz mówił, że jest duuuuuża. A u Ciebie coś mówił odnośnie wagi??

Kasiunia na prawdę powiedział że duża? Mnie się wydawało że waga 2000 w 33 tc to taka optymalna waga.
Moja wreszcie weszła w 10 centyl, uff

Kitki to super, że udało Ci się przekonać lekarzy, żeby położyli Cię tylko 1 dzień wcześniej :)
Lusinda gratuluję udanej wizyty :)

reklama
Kasiunia powiedziała tylko że bardzo ladnie przybrał przez ten czas, nie ma do.niego żadnych zastrzeżeń i że jest z nas zadowolona :) z usg wychodzi termin na 19.04 więc tylko 4 dni szybciej niz z om więc myślę że nie ma co panikowac że za duzy badz za mały.

Do góry