reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Tak to plemnik ma albo nie ma hromosom x. Ale czy to genetyczne. Raczej nie. Mąż ma siostrę a w jego rodzinie większość dziewczyn kuzynek. A u nas dwóch chłopców.

Joani śliczny chłopczyk :-)
Gratuluję. To znowu razem czekamy do wizyty :-)

Hej, melduje się po wczorajszej wizycie. Wszystko jest dobrze, dzidzia rośnie. Niestety wczoraj miala focha i obrociła się do nas pleckami. Także kto siedzi w brzuszku nie do konca wiadomo. Lekarz ocenił że na 70% dziewczynka. :) Potwierdzimy na kolejnej wizycie za miesiąc.

Dziewczyny gratuluje pięknych maluszków. Wspaniałe sie czyta ze zdrowo rosną :D

Ja mam usg dopiero w 20tc 17.05 potem w 28tc i 34tc

Natusia szyjka powinna miec ok 3,5 cm ale łatwo o błąd w pomiarze. Przy następnym badaniu bedzie można porównać czy coś sie z nią złego dzieje.

Magda moja znajoma miała podobna sytuacje, badania z krwi wyszły nieciekawe (już nie pamietam dokładnie wartości ale byli kiepsko) Chłopak urodził sie zdrowy i śliczny :) u Ciebie tez tak bedzie !

Paulina jestem tego dobrym przykladem[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Ja już po wizycie i.... kamień z serca :-) :) Wszystko jest ok.
Małe pomachało na przywitanie, poskakało jak szalone, ale dało się pomierzyć. Facet zapytał kiedy będzie wiadomo co tam w brzuchu siedzi, lekarz zerknął i mówi, że może być chłopiec, ale żebyśmy się nie sugerowali, bo to może być kość ogonowa :-p ja nadal dziewczynkę obstawiam.
To było USG genetyczne, kość nosowa obecna, NT prawidłowe, przepływy dobre, serduszko bije 155/min, dzidzia ok 55mm, czyli rośnie wg owu, bo mi wyszło 11t5d, a z USG 12tc.

Załączniki

• 12tc.jpg
    12tc.jpg
    755,5 KB · Wyświetleń: 163
reklama
Do góry