reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Kasia, Werka bardzo sie ciesze, ze u was wszytsko w porzadku

laski z uk jesli cos was niepokoi, a chcecie badanie ginekologiczne to jedzcie od razu do szpitala,
ja bylam 2 dni temu, pol nocy tam spedzilam ale mnie przebadali, zrobili mi KTG, sprawdzili szyjke, cisnienie i mocz
polozne bardzo mile, a pozniej pani ginekolog przyszla na konsultacje i pogadala tresciwie .

slyszalam jak jedna babeczka krzyczala przy porodzie a potem jak w inkubatorkach noworodki wyjezdzaly z porodowki :)
slodki widok
moj R byl nawet podjarany tym widokiem :)

Ostatnia edycja:
Musze jeszcze podczytac jakie wiesci z Waszych badan, w kazdym razie zawsze trzymam kciuki zeby same pomyslne byly:tak:... J
a coprawda wizyte u ginki mam w piatek, ale zaliczylam dzisiaj poradnie diabetologiczna, w tym usg (masakrycznie dennym aparatem, az wstyd przyznac, ale ciekawsze mialam usg jamy brzusznej niz to dzisiejsze:/ R malo nie zasnal, a mnie scisnal glod, bolal kregoslup i myslalam ze mi pecherz peknie, a na monitorze prawie nic nie moglismy dostrzec:/) Ale ostatecznie ponoc chlopaczek nadal jest chlopaczkiem (chociaz babka glownie jaderka widziala, bo podobno czesc zasadnicza byla schowana za nozia:/ - albo nie mial sie czym pochwalic nasz synus;))
No i z pomiarow malucha i analizy poprzednich usg wyszlo ze stuknal mi dzis 31 tydzien, a junior osiagnal pokazna wage 2049g!!!!
Niekoniecznie ma to zwiazek z cukrzyca, w kazdym razie dziecko duze ale ciagle w granicach normy na ten wiek ciazy...
Nie wiem co na to moja ginka, ale w tej poradni przeniesli mi date porodu na 27 wrzesnia, w kazdym razie serduchem zostajemy wierni pazdziernikowi:D

To tak w wiekszym skrocie by bylo:)

pryzybela ja z USG też na 27.09 jestem. :tak::tak::tak: ale już np z tego usg w 29 tygodniu wychodzi 22.09 - ale najbardziej trafne są te pomiary między 12-20 tygodniem
No no kobito kawał chłopa w brzucholu :-D:-D Mój maluch w 29 tygodniu ważył ok 1450g

reklama
Atram no właśnie problem w tym że ja nie mam powodów żeby jechać do szpitala i prosić o cokolwiek, bo mnie nic nie boli, nie kłóje, nie ciągnie, nawet ostatnio brzuch mi nie twardnieje. To musiałabym ściemniać że coś mi jest a kłamać nie potrafie i zaraz pewnie by się kapnęli. Muszę po prostu szczerze pogadać z położną że dla świetego mego spokoju chciałabym to badanie.
pryzybela ale chłopaczysko wielkie! gratulacje! No widzisz, kiepskim sprzętem ale ci wypatrzyli płeć, a u mnie super wypaśnym, wszystko dokładnie było widać, a babka rozłożyła ręce że nie da rady w żaden sposób stwierdzić czy to chłopak czy dziewczynka.

Do góry