reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Pinio trzeba też brać poprawkę na to, że waga z usg nie jest 100% pewna! czasem jest nawet 0,5 kg różnicy!
U mnie by wyszło na to, że Maks przytył 400gram w ciągu jednego dnia! no raczej nierealne! bo w poniedziałek miał na usg 2500gram a we wtorek się urodził i miał 2900! za to córka mojej kuzynki schudła ;D na usg przy przyjęciu na oddział miała mieć niby 3900g a urodziła się 3150 :-D

reklama
Hej Dziewczyny :)
myślę, że nie ma co się przejmować tymi szacunkowymi wagami i "normami" - każde dziecko rozwija się inaczej... po drugie pomiar jak wspomniałyście nie jest dokładny :) Moja Eli w 28+1 ważyła 996 - nie sądzę, że w 2,5 tyg. przytyje 0,5 kg.

Dzisiaj zobaczymy ile urosła od poniedziałku bo jadę na 12.30 na USG 4 D do Warszawy - stwierdziłam, że raz w trakcie ciąży pokażę się innemu lekarzowi :) Trzymajcie kciuki aby mój brzuch się w podróży za bardzo nie spinał bo w planach mam zajechanie na przymiarkę fotelika samochodowego :)

miłej soboty

Na naszą Klusko-Smoka to proszę wziąć poprawkę, my oboje się urodziliśmy mając ponad 4 kg ;-)

U Adusi wszystko jest i będzie dobrze, tego się trzymamy :tak:

My po wizytce-całe szczęście dziś bez kolejek...a więc Domik waży już 1100 g :-)strasznie się cieszę, że ładnie sobie rośnie, pomiary wszystkie ok. Co do planów podania mi sterydów po 30tyg doktor się wycofuje w związku z cukrzycą i insuliną-oni nie mają specjalisty do kontoli glikemii, więc jak będzie taka potrzeba to muszę iśc do innego"rzeźniczego" szpitala, ale póki co szyjka jest 3,8cm więc ok i mam tak robić żeby donosić do 36 tyg bez zastrzyków-to będzie najlepsze rozwiązanie :-pnadal mówi że krzepliwością mam się nie przejmować...no to tyle u nas, następna wizyta dopiero 20maja:crazy: jak ja tyle wytrzymam ???

Justyna to wszystko w porządku
a ty wiesz że moja ważyła prawie tyle co twój Synio
ja miałam usg w 26 tydzień 5 dzień i 1089 ;-)
fajnie ;-)
buziak i bardzo się cieszę że wizyta udana

reklama
Do góry