reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
u mnie zaokrąglił
na 7 tydzień
a dzidzia ma prawie 9mm
i termin mam na 25 lipiec
u mnie ostatnia miesiączka byla 26 wrzesien wiec lekarz nie liczyl od miesiączki bo ja mialam wydłużony cykl wiec liczylismy od owulacji całkiem inaczej i według pomiarów dzidzi

no postaram sie nie zamartwiac
a teraz przedstawiam wam najmłodszego członka naszej rodziny

pęcherzyk ciążowy przez dwa tygodnie ( dokładnie dwa) urósł z 0,479 cm na 2,53cm , dzidzia jest żywa serce bije, długość dzidzi to 0,789 cm
mąż troche krzywo zeskanował ;-) to nie widać pomiarów
skan 05.12.2012 001 (2).jpg

Byłam dziś na wcześniejszej wizycie. Dzwonili, że mój gin nie może w sb, więc stwierdziłam, że nie wytrzymam do poniedziałku i pojechałam dziś. Mój Skarb ma 3,64cm, nadrobił 4 dni aż :szok: Ale niesamowite jest to, że fikał koziołki, odbijał się nóżkami, skakał - jejku, nawet gin powiedział, że jest bardzo żywy:-) Mogłabym tak patrzeć całymi godzinami. Za 2 tygodnie prenantalne, dał mi skierowanie, więc może uda się na NFZ. Choć tyle. A następna wizyta 27.12.2012. Krwiaczków właściwie nie ma, więc zszedł mi z leków. To zdjęcia:

Załączniki

• 003.jpg
    003.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 87
  • 004.jpg
    004.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 89
  • 005.jpg
    005.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 85
reklama
prija0 śliczna dzidzia to fajnie że taka żywa, ja następną wizytę mam 2 stycznia to bedzie jakiś niepełny 11 tydzień, wiec raczej penatralnych nie zrobi, ale kazał przyjść a tam mogę chodzić ile każe o dziwo jest bardzo tani, 50zł ordynator z wieloletnią praktyką , przyjmuje w szpitalu u siebie wiec ma dostęp do wszystkiego, skierowania na badania wypisuje państwowo, a jak mi kazał przyjść tylko na usg to nie wziął za to nawet złotówki ( na monitoring cyklu lub ostatnio jak byłam tylko potwierdzic czy pęcherzyk jest w macicy dwa tygodnie temu) wczoraj wziął pieniązki ale to logiczne robił usg wypisywał skierowania zwolnienie, rozmawial ze mną na temat instytucji Zus o której nie ma dobrej opinii wogóle super lekarz nie chcialabym nikogo innego
i umawia sie ze mną jak ma dyzur zebym nie musiala czekac w kolejkach bo do niego to jest ogrom przyjmuje prywatnie poniedzialki piątki i jak zaczyna o 16tej to czasem ostatnia pacjentka jest o 22giej
no pamietam ze z Oliwia jak chodzilam w ciązy mial te swoje humory, ale jak przyszlo co do czego to mi dziecko uratował w odpowiednim momencie przerwał poród naturalny i zadecydował o szybkim cięciu Oliwia urodzila sie w 36 tygodniu , 10 p w skali Apgar, 3450g i 59 cm długa, ajj wspaniale wspominać.... a moja Oliwia od wczoraj chodzi ze smoczkiem w rączce dla swojej małej dzidzi

Do góry