reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

No tak..tylko Lili co teraz poradzić ..że pójdę i wydre się to mi papieru nie przywróci..nie wiem co dalej ,narazie szukają :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iza,a to pech :( odszkodowania pewnie żadnego nie przewidują?
Lilith, a Twój wynik już jest?

Małgosia też miała być duża i w sumie jak na wcześniaka była spora, ale miała być większa wg usg niż sie urodziła, bo ponad 3 kg. No i ginka w ciąży mówiła mi też, ze duże dziecko, ale to chyba jakoś już w drugiej połowie było. Na razie ta mała niby też z usg ciut większa niż z OM.

Eh, tak zapytałam, mam nadzieję, ze się odnajdzie, bo przecież o wynik chodzi, ale kurczę, nie mają tego gdzieś w wersji elektronicznej, tylko jeden papier był? niech szukają, dopytuj często...

Milia-kochana a ginka po budowie cialka nie rozpoznala ZD u Twojej coreczki na badaniach usg? Bo z tego co pamietam to pisalas ze o jej ZD dowiedzialas sie po porodzie. Wszystkie parametry w ciazy byly ok?

Iza-masakra z tym wynikiem... mam nadzieje ze sie odnajdzie? Placilas dodatkowa kase za ten test czy mialas to w jakims pakiecie?

Priinceseczka, nie ma możliwości rozpoznania po budowie na zwykłym usg, a przezierność była ok albo źle zmierzona - robiłam gdzie indziej. Ostatnio lekarz, u którego byłam na prenatalnym, który uchodzi za specjalistę w wykrywaniu wad, powiedział, że jeśli nie ma żadnej wady towarzyszącej, typu wada serca czy układu pokarmowego, a więc wskazania do amniopunkcji, jest ciężko rozpoznać ZD, bo przezierność, a nawet kość nosowa mogą wydawać się w porządku. Choć Małgosia ma malutki i płaski nosek i moim zdaniem na połówkowym (też u kogo innego robiłam) widać było po profilu, tylko wtedy nie wiedziałam, jak to powinno wyglądać. Nawet mu obiecałam zawieźć płytkę z tym badaniem, bo chce sprawdzić, czy sam by rozpoznał :)
Dziecko jak każde ma 2 ręce, 2 nogi i wszystko co potrzeba, więc na zwykłym usg nie zobaczysz :)
A moja ginka jak dla mnie jest super, tyle że jest położnikiem, a nie specjalistą od wykrywania wad i nigdy nie twierdziła, że jest inaczej, po prostu źle wybrałam lekarza od usg w pierwszej ciąży.

Pisalam i mi uciekło :/ także pozostałym gratulacje i tym co znają płeć
Ja mam wizytę ok 18 , brzuch mi rozsadza. Chyba nie pisalam do Lilith

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry