reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Na szybko chyba bedzie dziuńka :) 260gr :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Dziewczyny mam pytanko odnośnie stolcow , pytałam mojej gin ale stwierdziła że to nie wina ciąży i nic żadnych badań ani nic nie zaleciła , zawsze w ciąża miałam zaparcia , w tej oddaje raz dziennie płynne albo polplynne stolce mało to towarzyszą mi dość spore bóle brzucha przed pójściem do toalety i w trakcie , sorry za temat ale nie wiem co robić w tej sytuacji bo im dłużej jestem w ciąży tym gorszy odczuwam ból ... a może któraś ma podobnie ?

Emka- super wieście gratuluję.

Widzę, że Wszystkie rozmowy tu się przenisoły z głównego:-D

Linka- te bóle to pewnie skurcze jelit. Mam tak samo, ale przed, w trakcie już raczej nie i często mam wrażenie , że to skurcz macicy. Idę do toalety i już wiem, że problem tkwił gdzie indziej;-) ;)
Co do konsystencji to u mniej bardziej stała. Nie bierzesz jakichś preparatów z żelazem? One często powodują biegunki. Dieta bogata w błonnik też rozrzedzona stolce

Ostatnia edycja:
Emalkadream tak, tsh się bada standardowo chociaż raz w ciąży.

Netta u mnie długość zwolnienia się liczy, ale ja nie jestem ubezpieczona w zusie.

Ivi mi się zdarza, i powiem szczerze że chciałabym się czasem spokojnie podolowac, ale dziecko jest tak absorbujace że się nie da a wtedy smutek przeradza się w frustrację i to dopiero jest jazda...

Emka gratki! :-)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Mama czworki to samo pomyslalam :-)

Emelka fajnie ze chociaz posluchane serducho bylo

Emka gratuluje cory :-) duza juz :-)

Ivi ja jestem na ogol nerwowa.. i zawsze tez mam zmienne nastroje jak to niby bywa w ciazy...
A tak poza tym jak egzamin z soboty?

Linka tak jak piszę mama czwórki musisz to obserwować.
Z własnego doświadczenia wiem że powinno niepokoić gdy po bólu musisz być natychmiast w wc, potrzeba wizyty w wc wybudza Cię rano, i przede wszystkim gdy w stolcu pojawia się śluz lub nie daj Boże krew.

A na razie może spróbuj ograniczyć kawę z mlekiem jeśli takową pijesz bo ona też tak może przyspieszać temat :)

Ivi- ja na poczatku mialam slaby nastroj ale to przez krwiaka. Przestraszylam sie strasznie, balam sie z lozka wstawac. Malo robilam w domu a maz urzadzal mi z tego powodu wypominki i wynikaly z tego klotnie. Wszystko "odeszlo" pa badaniu prenatalnym gdzie dowiedzialam sie ze krwiak sie wchlania. Moze to tez syndeom miodowego trymestru;-) zaczelam robic wiecej w domu, zaczelam wychodzic z domu(wczesniej sie balam ze dostane krwotoku itp.)poprawil mi sie nastroj i relacje z mezem tez juz sie wyprostowaly :-) teraz jestem spokojna nawet bardzo spokojna. Ogolnie moge powiedziec ze ten trymestr jest dla mnie lepszy. Dodam tez ze w 13 tygodniu zaczelam brac leki na tarczyce-moze to tez wplynelo na mnie pozytywnie.

Linka-ja przed ciaza mialam mega zaparcia i hemoroidy. Na poczatku ciazy sie polepszylo i teraz odpukac tez jest w miare ok. Skurcze mam podobnie jak mama czworki- czasem przed wizyta w wc daja sie we znaki. No i teraz moze nieduzo chodze do wc ale sporo prutam-to tez przynosi ulge..

Napiszę swoje wyniki może któraś się zna :)
Hemoglobina 11.7 norma 12.0-16.0 więc bez tragedii
Hematokryt 34.1 norma 37-47
Monocytow mam ciut więcej bo 10.2 norma do 10 ale to odkąd pamiętam zawsze mam wyzsze.
Niedojrzałe granulocyty IG % 2.10 norma 0.00-0.60
Niedojrzałe granulocyty IG il 0.19 norma 0.0-0.09

Nie mam zielonego pojęcia co to te granulocyty wgl jest...

Linka co do stolca u mnie zawsze bol brzucha przed i w trakcie też się zdaza a stolce raczej luźne i normalne. Zależy też od tego jak spedze dzień jak więcej w pozycji tylko siedzącej to jest właśnie takowy problem

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ivi Co do nastroju,ja mam tak jak Ty, niezależnie od ciąży, mam takie fazy że co ja właściwie robię że swoim życiem i że jestem beznadziejna itd

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry