• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mam nadzieję właśnie że to jest promil z tymi narkozami. Nie wiem czemu ale mam lęki przed tym. Nigdy nie miałam żadnej operacji w narkozie Ale chciałbym tego jednak uniknąć.
Ale znam dwa przypadki z jednego szpitala że podpajeczynowkowe nie zadziałało i były dziewczyny wprowadzone w narkoze. Prawda Kejti [emoji6] ale może to taki zdolny anestezjolog sie trafil.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

reklama
Hej[emoji4]

Jakoś tak bez weny i czasu do pisania ale czytam na bieżąco..
Ja dziś byłam na wizycie. Także sprawy mają się nastepujaco:
34+1 tc mały ma już ok 2900 gram. Łożysko narazie ładne i drugi stopień. Wody plodowe w normie, szyjka 2/0.5 cokolwiek to znaczy i najważniejsze maluch odwrócony glowkowo. Jestem zadowolona, szkoda tylko że kolejna wizyta 09.11, ale mam jeszcze nakaz oszczędzania się przez 3 tygodnie a potem mogę rodzić. Boję się tylko że mały w dniu porodu będzie grubo ponad 4 kg ważył.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Karola noooo może dużo ważyć ale granicą błędu też jest spora więc może gin niedokładnie pomierzyl [emoji6] tak czy siak ni na to nie poradzisz [emoji2]
A z tego co ostatnio z Milagros doszlysmy to oznaczenie szyjki to prawdopodobnie dluga jest na 2cm i rozwarcie jest na 0,5 cm lub palca nie wiem heh[emoji6]

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Ja miałam szybkie cc i znieczulenie od pasa w dół. W wyjątkowych przypadkach robią w narkozie.

Za to ja się boję, że u nas po sn szyją krocze w narkozie i mam nadzieję, że się uda bez tego, bo narkoze podczas abrazji zniosłam tragicznie.

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Z tą szyjka to tak samo podejrzewałam. Ale ostatnio byłam dość aktywna więc pewnie to ja ruszyło.. Narazie kazała zwiększyć dawkę tardyferonu, magnez odstawić a jak nie daj Boże w ciągu najbliższych trzech tygodni pojawiły się jakies niepokojące skurcze to luteina. Zostało mi tylko czekać na ten wyjątkowy dzień[emoji4]

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Z ta narkoza to jest tak jak dziewczyny pisza, ze ogólna jedt stosowana w nagłych przypadkach jak liczy sie kazda minuta. Ja taka miałam bo u mnie było zagrożenie zamartwica płodu.
Ale w razie czego to naprawdę nie jest straszne. Ja przez ostatnie 7 lat miałam przynajmniej 7 razy narkozę.
A u mnie w porządku wyniki dobre, cisnienie sie unormowalo. Wiec pewnie przede mna miesiac leżenia. Polozna mi powiedziała, ze oni tu boją sie tych ciśnieniowych bo z tym nie ma żartów. Pewnie dlatego ordynator nie chce mnie wypuścić.
Mały jest większy o trzy tygodnie niz z terminu.

Także leżymy dalej....

Jestem w 34tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Witajcie ;)
Firana CRP mialam delikatnie podwyzszone , a bialko w moczu ok o ile dobrze kojarze bo wlasnie wynikow nie mam przy sobie akurat :/
Co do cisnienia to minimalnie spadlo w w granicach 125/86 dopiero wczoraj o 23 jak zmierzylam 3 raz juz bylo 120/79 :) niedlugo znowu bede mierzyc.
mama 4 nie wiem o co wlasnie tu chodzi, ale ja juz chyba na wszystkich patrze pod tym wzgledem ze pewnie chodzi o kwestie finansowe. We wtorek umowilam sie do niego na wizyte po 1 pokaze mu to cisnienie , a po 2 zagadam z tym porodem czy jesli tak mnie ciagnie do innego szpitala czy tam zrobi mi cc?zobaczymy co powie :)

reklama
Jesteśmy po wizycie. Gbs mam ujemny, Szyjka ok. -bez zmian, gin mówił że raczej wszystko wskazuje na to, że spokojnie donoszę do terminu cesarki
czyli do 7.11.:happy2::happy2::happy2:
Maluch waży 3180( 34tyg. i 4 dni) więc nadal waga jest wieksza. Wygląda że do 38 tyg. czyli terminu cięcia może dobić do 4kg.Kość udowa jest idealnie na ten wiek ciąży, a brzuszek aż o 4 tygodnie do przodu:surprised:
Pytałam gina o te rozbierzności ale stwierdził że to nic niepokojącego, po prostu taka imdywidualna cecha i dodał że gdyby każdy człowiek był taki sam to świat byłby nieciekawy:cool2:
Pytałam też o rodzaj znieczulenia podczas nieplanowanego cc i faktycznie tak jak pisałyśmy jeśli tylko nie ma jakiegoś dużego zagrożenia dla mamy czy dziecka to robią podpajęczynówkowe czyli narkoza to ostateczność.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry