reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Diabliczka
Można pić pokrzywe. Ostatnio byłam na wizycie i zapytałam lekarza tak dla pewności. Nie ma przeciwskazan. Ja piłam pokrzywe w 1 ciąży i teraz tez i wszystko jest ok . Piję herbatę z pokrzywy jedna dziennie ale można kupić sobie sok z pokrzywy w aptece. Ja nigdy nie miałam anemii nie wiem czy to dzięki pokrzywy ale wiem ze jest dobra i nie zaszkodzi.
Tylko nie za dużo bo to zioło.
Ja też zaczęłam teraz tyć więcej mimo że mało jem. Lekarz mówił żebym za dużo nie przytyla a ważę 60 kg

reklama
Dzięki Aob :)
Katerineczka, mam nadzieję, że to właśnie fizjologiczne, nie martw się na zapas, choć wiem, ze łatwo powiedzieć...
U mnie też tylko fhr, a dokładnie serce na połówkowym było badane.
Pokrzywę piłam w poprzedniej ciąży, bo ponoć moczopędna i polecana na gromadzenie się wody. Ale chyba mi nie pomagała.
Też już sporo przytyłam, od początku 6 kg, ale mam trochę nadbagażu, więc liczyłam na mniej :(
Milagros, cyclonamine na krwawienia może?
Gratuluję wszystkich wizyt i szyjki bez zmian u Ziemniaczka, tylko nie szalej za bardzo po tych sklepach :)

Milia dokładnie tak, te tabletki dostawalam 3razy na dobę. Mieli mi dAwać magnez nospe i luteine, i byłam pewna ze te białe tabletki to właśnie magnez A na wypisie zobaczyłam ta nazwe

Wszystkim gratuluję udanych wizyt.

Katerineczka- podobno większość- ok. 90% tyż zaburzeń rytmu serca po prostu ustaje po porodzie, także spróbuj być spokojna. Grunt, że serduszko nie ma żadnych widocznych wad.

Wizytowałam dzisiaj. Z maluchem wszystko ok. Waga ok.700 gr w 22 i 4 czyli chyba ok. Niestety podobnie jak u Joasi przyplątała się jakaś infekcja pęcherza. Dostałam tabsy na to i mam skontrolować mocz za parę dni.Gin badał mnie też na fotelu i stwierdził, że szyjka jest tylko lekko zamknięta, ale, żeby się nie przejmować bo u wieloródek może tak być. Nie bardzo rozumiem co te magiczne słowa " lekko zamknięta" oznaczają. Nie wiem, czy oznacza to lekkie rozwarcie, czy ki diabeł...

Mama czwórki spory maluszek [emoji6] ale na pewno w normie się mieści [emoji2]a co do lekko zamkniętej szyjki też nie mam pojęcia... myslalam zawsze że albo jest zamknięta albo nie...

Mama czworki dzięki i za pocieszenie, może rzeczywiście nie bedxie tak źle. Chcę z tym badaniem pójść jeszcze go innego gina żeby zrobił i porównał z tym, dobrże ze mam też zapis badania na płytce.

Ale spory Maluszek, wow o połowę większy od mojego w tym czasie

Mój ciągle na 10 centylu i to licząc ten tydzień mniej. Ech, starszy syn był zawsze na 90

Mamo czwórki, cieszę się, że z maluszkiem ok :) No dziwnie Ci lekarz o tej szyjce powiedział...

Moja waży podobnie, 680g. Szyjka podobno długa, ale nie wiem, ile ma, zamknięta.
Lekarka się śmiała, że strasznie mnie kopie, bo szalała na usg... Głowa w okolicach pępka, a stópki dokładnie na pęcherzu, co czułam wczoraj w nocy dość boleśnie ;)

Milagros, tak pomyślałam, bo brałam to w ciąży z Małgosią.

reklama
Milia duza dziewczynka :)

moja ostatnio tez walila w pecherz, a teraz albo w pecherz albo kolo pepka, a wczoraj sie tak wypchnela kolo pecherza ze brzuch jak kamien... dopiero jak sie ruszyla to poczulam ulge.

Do góry