Natalia5656
Początkująca w BB
Czy dziecko może mieć zapisane nazwisko ojca i matki a używać tylko jednego na codzień ? Na przykład w szkole albo urzędach
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja mam dwa nazwiska i ogólnie na co dzień używam tylko jednego, ale we wszystkich dokumentach, urzędach muszę używać obu.Czy dziecko może mieć zapisane nazwisko ojca i matki a używać tylko jednego na codzień ? Na przykład w szkole albo urzędach
Wlasciwie we wszystkich pismach urzędowych podaję obaUważajcie tez z dwoma imionami. O ile w PL rzadko kiedy używałam drugiego imienia tak za granicą dwa imiona traktują jak jedno i wszędzie musze je podawac![]()
Tak? U lekarza wołają podwójnym imieniem? W mailu służbowym masz 2 imiona? Na karcie z banku mialam zawsze jedno imię- dziwnym trafem za granicą juz nie... karnet na siłownię tez nie wymagał podania drugiego imienia a za granicą juz tak. Więc nie, w Polsce nie musisz go wszędzie podawaćPrzecież w Polsce też trzeba je wszędzie podawać xd
W sumie nie pamietam żebym na karnecie miała drugie imięNie wołają u lekarza, ale w dokumentach muszę je wypisać, to samo w banku i w karnecie na siłowni. Tak naprawdę za granicą różni się tylko tym, że wypełnia się tak samo dokumenty, a mogą wołać nas drugim imieniem, więc żadna różnica.
Z resztą mieszkając w Polsce i myśleć o tym jak jest za granicą jest moim zdaniem bez sensu. W Rosji kobiety woła się od imienia ojca, nikt o tym nie myśli nadając dziecku w Polsce imię.
No więc znowu powtórzę że nie, nigdy na siłowni nie wpisywałam drugiego imienia, u lekarza tez rejestrowałam się tylko z pierwszymNie wołają u lekarza, ale w dokumentach muszę je wypisać, to samo w banku i w karnecie na siłowni. Tak naprawdę za granicą różni się tylko tym, że wypełnia się tak samo dokumenty, a mogą wołać nas drugim imieniem, więc żadna różnica.
Z resztą mieszkając w Polsce i myśleć o tym jak jest za granicą jest moim zdaniem bez sensu. W Rosji kobiety woła się od imienia ojca, nikt o tym nie myśli nadając dziecku w Polsce imię.
Hipotetycznie jakoś sobie z tym radzili pod rosyjskim zaboremNie mówię, że chce tylko gdyby moja hipotetyczna córka miała wyjechać do Rosji, to mialqby problem żeby ją tam wołali, bo stary ma polskie imię. Dlatego myślenie o madawaniu dziecku imienia, bo hipotetycznie może wyjechać za granicę jest głupota.