• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nazwisko

reklama
Nie mówię, że chce tylko gdyby moja hipotetyczna córka miała wyjechać do Rosji, to mialqby problem żeby ją tam wołali, bo stary ma polskie imię. Dlatego myślenie o madawaniu dziecku imienia, bo hipotetycznie może wyjechać za granicę jest głupota.
Ale Ty rozumiesz co ja napisałam?
Nie napisałam że imię musi być super hiper zagraniczne tylko żeby uważać przy nadawaniu 2 imion, just it 🤷🏽‍♀️ strasznie nadinterpretujesz

No nie wiem, ja myślę o przyszlosci mojego hipotetycznego dziecka 🤷🏽‍♀️
Po prostu uważam że nadawanie 2 imion jest zupełnie zbędne i jest to fanaberia rodziców ktora nic nie ulatwia dziecku 🤷🏽‍♀️
A moim zdaniem drugie imię ma akurat znaczenie, symboliczne ale ma :) w końcu zawsze nadawało się je na chrzcie - jako nowej istocie. I w sumie ja już sprawdziłam potencjalne imiona pod katem patronów :)

A moim zdaniem drugie imię ma akurat znaczenie, symboliczne ale ma :) w końcu zawsze nadawało się je na chrzcie - jako nowej istocie. I w sumie ja już sprawdziłam potencjalne imiona pod katem patronów :)
Jasne, ja nikomu nie zabraniam 😁 u mnie cała nasza 4ka ma 2 imiona i wszyscy narzekamy (żeby nie było tylko ja mieszkam za granicą z mojego rodzenstwa) wiec ja wiem ze nie zrobię tego mojemu hipotetycznemu dziecku zwłaszcza że będzie miało 2 nazwiska 🤷🏽‍♀️ to już wogole byłaby zabawa 😁😁😁

Jasne, ja nikomu nie zabraniam 😁 u mnie cała nasza 4ka ma 2 imiona i wszyscy narzekamy (żeby nie było tylko ja mieszkam za granicą z mojego rodzenstwa) wiec ja wiem ze nie zrobię tego mojemu hipotetycznemu dziecku zwłaszcza że będzie miało 2 nazwiska 🤷🏽‍♀️ to już wogole byłaby zabawa 😁😁😁
To ja już w ogóle Maluchowi zrobię pod górkę, bo nazwisko będzie miał ojca, a nie moje, a drugie imię po swoim pradziadku😁 Myślę, że zdołam Młodemu wytłumaczyć naszą motywację i nie będzie miał żalu🙂

A to tak, to przy podwójnym nazwisku to doskonale rozumiem motywację. W sumie to był powód dla którego wlasciwie sie nie zastanawiałam nad inna opcja niż nazwisko męża :D

To ja już w ogóle Maluchowi zrobię pod górkę, bo nazwisko będzie miał ojca, a nie moje, a drugie imię po swoim pradziadku😁 Myślę, że zdołam Młodemu wytłumaczyć naszą motywację i nie będzie miał żalu🙂
Chciałaś być uszczypliwa ale nie wyszło 😁

A to tak, to przy podwójnym nazwisku to doskonale rozumiem motywację. W sumie to był powód dla którego wlasciwie sie nie zastanawiałam nad inna opcja niż nazwisko męża :D
Pewnie, prościej. Ale tutaj do obywatelstwa musisz mieć 2 nazwiska wiec jak jest jedno to powtarzają i wtedy jest np Jan Nowak Nowak 🤣 to jeszcze spoko w sumie ale wyobraź sobie np Krzysztof Grzegorz Pietrzykowki Pietrzykowski 😁😁 I weź się teraz podpisz 😁😁

Moja babcia miała dawno temu inny problem. Trochę inne czasy były. Wszyscy wołali na nią Marysia, a i we wszelkich dokumentach podawała Maria. Problem się pojawił, gdy miała uzyskać dyplom z uczelni wyższej i wyszło, że ona jest Marianna. A na wszelkich wcześniejszych świadectwach szkolnych itp. było Maria ;-)

reklama
Ja mieszkam za granicą i mam dwa imiona, ale tylko w urzedach, banku, u lekarza jest wpisane, zawsze myslą ze to drugie imie jest nazwiskiem:p ale tak naprawde nie jest to jakis straszny problem, zawsze mowie ze drugiego imienia sie nie uzywa na codzien i wszedzie to akceptują. Dziecko chrzcilam ale drugiego imienia nie musialam nadawac, ma jedno. Co do nazwiska to dzieci mają ojca a ja wlasne, tez nie ma nigdzie problemu ze to niby nie moje dzieci bo inne nazwisko:) jeszcze mi siw nie zdarzylo zeby gdziekolwiek to podwazano.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry