reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie wiem czy to kolka, czy mój syn jest chory

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

pretywomen

Początkująca w BB
Witam jestem mamą Wiktorka, który 24 stycznia skończył 9 miesięcy. Od 3 tyg. życia Wiktorek ma kolkę (tak twierdzi pediatra), dodatkowo miał refluks żołądkowo- przełykowy tz. ulewanie to trwało do 6 miesiąca. Po skończeniu pół roku nadal karmiłam piersią ale też zaczełam synkowi podawać zupki, deserki i od tej pory noce stały się koszmarem. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to przez stałe pokarmy ale Wiktorek zaczoł źle spać. Często nad ranem a nieraz przez całą noc zrywa się z płaczem, wierci się, kręci, chodzi po całym łóżku, płacze też przez sen. Potrafi się tak budzić co godzinę aż wkońcu zasypia jak popadnie albo muszę go wziąć na ręce i utulić. Często też w czsie spania "udeża" głową w poduszkę lub w ramię, jeśli nie zdąże go jeszcze położyć. To tak wygląda jak by chciał wstać ale jest zbyt zmęczony i śpiący. W dzień też śpi dwa razy może po godzinie, więc to chyba nie za wiele? Nasza pani pediatra twierdziła, że kolka ustąpi do osmego miesiąca a tu dziewięć skończył i jak było tak jest. Ja już nie wiem co mam robić:no: , czy czekać nadal na poprawę, czy iść do innych lekarzy i szukać przyczyny takiego zachowania. Nie chciałabym też narażać go na jakieś bolesne badania bez potrzeby. Jeśli macie podobne doświadczenia to piszcie. Czekamy ja i Wiktorek !!!

reklama
pretywomen jak dla mnie to nie jest normalne zachowanie w nocy Twojego synka.Jak by miał kolki to by się zachowywał tak też w dzień i by go brały ataki kolki.Ja bym Ci poleciła iść z Wiktorkiem do innego lekarza co jeden lekarz to inna opinia jest.Albo Twojemu synkowi tez wychodzą ząbki dlatego tak sie zachowuje i budzi sie w nocy.
Nad wszystkim można gdybać.
Moim zdaniem przejdź się z dzieckiem do innego lekarza niż dotychczas chodzić i powiedz jak się dziecko zachowuje.
Pozdrawiam Rybcia_21 z Dominika

Pretywomen może małemu szkodzi coś z tego co mu podajesz do jedzenia, często alergia pokarmowa objawia się bólami brzuszka przpominającymi kolke. U nas było bardzo podobnie po wprowadzeniu marchewki, z każdym dniem sypiał coraz gorzej, budził się co chwila z krzykiem, na początku myślałam że to ząbki, bo nie było żadnych innych objawów nietolerancji, któregoś dnia pojechaliśmy do rodziców i zapomnieliśmy zabrać słoiczka z marchewką, Kubuś przez cały dzień dostawał tylko mleko i znów przespał całą noc, wtedy było już wszystko jasne. Teraz gdy wprowadzam nowe produkty a mały zaczyna gorzej spać od razu eliminuje je z diety, jednak w większości nietolerowanych przez Kube produktów najpierw występuje reakcja skórna.
Najlepiej skonsultuj się z innym lekarzem, nie ma co czekać aż samo przejdzie.

Pretywomen Niektore dzieci w ten sposob moga odreagowywac emocje.Ale moze to byc rowniez przyczyna nietolerancji pokarmowej.Zgadzam sie z dziewczynami ze powinnas zmienic lekarza.Dziecko sie meczy 9 miesiecy a lekarka mowi ze to minie...niezle podejscie:wściekła/y:

Pretywomen najlepiej idz do innego lekarza jak piszą dziewczyny i bedziesz miała inną opinie,pediatra i alergolog by się przydał.Ja nie miałam z moim problemów,nawet jak był malutki i nie wiem co to kolka-naszczęście.

Byłam u pediatry tym razem powiedział, że to koszmary senne. Podobno dzieci od 6 miesiąca przeżywają wszystko w snach. Nadmiar emocji w ciągu dnia czy ból wywołany ząbkowaniem czy zwykła kolka może powodować, że dzieci w nocy nie śpią spokojnie tylko wiercą się lub budzą się z płaczem. Tylko nie wiem czy to możliwe, żeby dziecko właściwie co noc tak marudziło ???

Pretywomen moja Dominika też czasem sie budzi z płaczem w nocy.Ale nie tak jak Ty piszesz ze Twój synek co noc się tak budzi.A koszmary nocne mają dzieci powyżej 6m-c życia.Nie każde dziecko musi mieć te koszmary.

Pretywoman, a czy Maluszek ogląda tv? tak się tylko zastanawiam, niektóre dzieciaczki są bardzo wrażliwe na wszelkie bodźce, a czy w tym okresie wyjeżdżaliscie gdzieś? czy nic się nie zmieniało?????????
a może spróbuj puszczać delikatną muzykę (w tle) bardzo cichutko, uspokajającą), muzyka bobasa, mini kołysanki ??

Nie Wiktorek jeszcze nie ogląda telewizji, i nie przeprowadzaliśmy się. Pediatra stwierdził, że jak na dziecko 9 miesięczne to Wiktorek ma dużo ząbków bo aż 6 i to jest pewnie główna przyczyna tak złego spania. Ale czy to prawda to nie wiem.

reklama
A czy próbowałaś dawać panadol dla dzieci?????????? akurat w naszym przypadku działa rewelacyjnie. są też w czopkach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry