• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nierówne piersi po karmieniu

Kochane karmię piersią już prawie rok i powoli odstawiam, bo od połowy września wracam do pracy. Córa od początku jakoś bardziej preferowala lewą pierś (i miałam wrażenie że jest ona zawsze pelniejsza) i przez to teraz piersi różnią się znacznie wielkością czytałam, że to się zdarza,Ale co teraz? Jak wrócić do wyglądu piersi sprzed ciąży?

reklama
Witaj. Po pierwsze piersi nigdy już nie będą jak kiedyś - niestety "same" nie wrócą do pierwotnego wyglądu (lepiej od razu przyjąć to do wiadomości;) To się dosyć często zdarza, więc się nie przejmuj. Rozwiązania są dwa: wkładka do "uzupełnienia" mniejszej piersi lub operacja, jeśli sam kamuflaż zewnętrzny Ci nie wystarcza i nie planujesz już więcej dzieci (chodzi o karmienie piersią)

Chodzi mi o takie wkładki silikonowe (shapers), które nosisz w kieszonce stanika lub przyklejone bezpośrednio do piersi - to nie są gąbeczki. Bardzo ładnie dekolt się prezentuje- również przy dopasowanych kreacjach nie widać różnicy w wielkości piersi. U mnie świetnie sie sprawdza ta wkładka nawet w stroju kąpielowym:)

Ooo już mi się podoba A powiedz gdzie te wkładki dostanę? W sklepie z bielizną dawali mi tylko gąbki lub silikonowe ciężkie wkładki (btw mam nadzieję, że to nie te, bo testował już i porażka!)

W sklepach medycznych (ja kupiłam wkładki Amoena u siebie w Gdańsku, ale raczej w większości dostaniesz). To są specjalistyczne wkładki - "porządniejsze" niż ze sklepie z bielizną. Dobierasz odpowiedni kształt i wielkość, żeby uzyskać jak najbardziej naturalny efekt. Skóra się tak nie poci jak w przypadku tych zwykłych wkladek - generalnie są przyjemniejsze w dotyku, wygodniejsze.

te podstawowe, które nosi się kieszonce stanika kosztują 280 zł, a te które można mosić bezpośrednio przyczepione do piersi (Amoena Contact) 350 zł. Niby nie są tanie, ale ich żywotność to dwa lata, więc warto zainwestować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry