reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Niskie białko pappa

Hej. Tydzień temu miałam robiony test pappa, usg i pobranie krwi. Po USG wszystko ok, kość nosowa obecna, przepływy, serce oraz nt niskie.
Byłam w 12+5, ale wg pomiarów w 13+2.

Wczoraj przyszły wyniki badań i trochę mnie zmartwiły, w sensie niskie białko pappa.
W poprzedniej ciąży miałam wszystko ok, a urodziłam w 36 tyg ciąży.

W zaleceniach brać acard, bo jest ryzyko stanu przedrzucawkowego, ryzyka określone jako niskie.
Dodam tylko że ja mam zawsze niskie ciśnienie. I tu pojawia się moje myślenie, co jest nie tak skoro mam niskie białko?
Załączam wynik.
Czy robiłybyście w mojej sytuacji dodatkowe badania np nifty ?
Co np u was oznaczało niskie białko pappa?
Dodam że mam hashimoto, biorę Euthyrox.

Załączniki

• IMG_2287.jpeg
    IMG_2287.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 108
reklama
Hej. Tydzień temu miałam robiony test pappa, usg i pobranie krwi. Po USG wszystko ok, kość nosowa obecna, przepływy, serce oraz nt niskie.

Wczoraj przyszły wyniki badań i trochę mnie zmartwiły, w sensie niskie białko pappa.

W zaleceniach brać acard, bo jest ryzyko stanu przedrzucawkowego, ryzyka określone jako niskie.
Dodam tylko że ja mam zawsze niskie ciśnienie. I tu pojawia się moje myślenie, co jest nie tak skoro mam niskie białko?
Załączam wynik.
A czemu tak fiksujesz na punkcie tego niskiego białka? Patrzy się na całość. To chyba dobrze, że wprowadzili Ci profilaktykę przecież ;)
Białko pappa też nie oznacza, w którym momencie urodzisz.

Jak chcesz to zrob nifty.

Załączam wynik.
Jeśli chodzi o betę i pappę, to nadal jest wiele niewiadomych. Przy niskiej pappie może to być na przykład małe rozmiarowo łożysko. I wysokie ciśnienie w ciąży nie bierze się w takim wypadku z predyspozycji matki. Po prostu przepływy są za słabe i organizm matki kompensuje to podnosząc swoje ciśnienie. Na to masz Acard.

Do góry