reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
śmiem wtrącić, ąle ja widziałam wczoraj ten przepis...widocznie Stefanka już wczoraj zmęczona byłaś!

Ja sie nie dziwie....jak się cały swój czas i energię poświeca na wychowanie ukochanej a do tego przepięknej córki...to i dziewczyna zmęczona.

Ależ ona jest świetną mamą!!!!!!!!:tak::-)Toż to wzór jakich mało...ideał:tak::tak::tak:

spokojnie agata..bo darii sie udzieli..a ona taka spokojna sie robi....
no ja nie wiem dlaczego ty sie tak denerwujesz...

a ja mam mamuśli takie oto przepisy dla maluszków

zupka jarzynowa

• marchewka
  • ziemniak
  • 150 ml wody
  • 2-3 łyżki pure ryżowego Misiowy ogródek z marchewką i groszkiem Nestle
Obierz marchewke i ziemniaka pokrój na drobne kawałki i następnie gotuj na małym ogniu aż do uzyskania konsystencji miękkiej papki. Następnie przetrzyj przez sito i dokładnie wymieszaj z pure. I gotowe :-)

i coś na zielono

zupka z brokułów

• 100 ml wody
  • 1 łyżka gotowanych brokułów
  • 1 łyżka pure ryżowego misiowy ogrodek z ziemniakami i dynia nestle
Ugotuj brokuły w wodzie muszą być bardzo miękkie nastepnie przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem wlej przestuydzoną wodę w której gotowały sie brokuły i dodaj pure ryżowe wymieszaj i mniam mniam:-D

reklama
a teraz smaczne danie dla mamuś z palety przepisów Nigelli Lowson:-):-)

Delikatny Kurczak w maślance pycha

• pierś z kurczaka podwójna
  • 1 litr maślanki ewentualnie kefiru naturalnego oczywiście
  • 1 aczka krakersów (mogą być smakowe np cebulowe)
  • sól i pieprz do smaku
  • paier do pieczenia
kurczaka oczyścić i pokroić na kawałki średniej wielkości popieprzyć posolić i zalać maślanką (kefirem) zostawić na noc a przynajmniej na 2-3 godziny przykryty folią w lodówce
Nastepnego dnia rozłożyć papier do pieczenia na blaszce. Krakersy pokruszyć tak jak bułkę tartą i obtaczać kurczaka w krakersach lekko otrzepując z maślanki. Układać na papierze bez tłuszczu.
Piec w piekarniku ok 20 min z termoobiegiem na 180-200 stopni Trzeba sprawdzać Kurczak powinien być chrupki i rumiany. SMAKUJE WYBORNIE!!!!

A do tego jakby było mało

KRWISTE ZIEMNIAKI

• ziemniaki ilość dowolna
  • ketchup
  • ser mocarella miękki (pożądny kawałek)
  • sól
Ziemniaki umyć upiec w mundurkach do średniej miękkkości w piekarniku (tak żeby były miękkie ale się nie rozpadały). Po upieczeniu troiszkę wystudzić przekroić na pół i wydrążyć miąsz zostawiając nienaruszone mundurki. Miasz ziemniaczany połączyć z keczupem i serem mocarella wymieszac zrobić taka papkę ale ser może zostać w trochę większych kawałkach. Nafaszerować taką paką połówki ziemniaków i wstawić do piekarnika na jakieś 10 min.
Wygladają super i jescze lepiej smakują do tego kurczaka.

jako że zbliża się sezon szpinakowy trzeba zjaść jakąś sałatkę

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI

• świeże liście szpinaku ok 1/2 kg najlepiej najmniejsze listki
  • 2 pomidory
  • czosnek
  • bazylia
  • kolenda
  • pietruszka
  • sól i pieprz
  • szczypta curku
  • łyżeczka octu winnego
szpinak umyć oczyścić obciąć łodygi . Pomidory sparzyć i obrać ze skórek nastepnie pozbawić nasion. tak przygotowane gotowac na wolnym ogniu aż do uzyskania sosu dodać ząbek czosnku (jak ktoś lubi może być więcej) sól i pieprz i zioła oprócz pietruszki którą zawsze można kupić zioła mogą byc suszone doprawić szczyptą cukru i octem winnym. Wymieszać ostudzić dolać do szpinaku i gotowe.
Dla smakoszy szpinaku Polecam i zdrowe oczywiście jest!!!!

Do góry