reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

maślane ciasteczka
składniki:
30dag.mąki kukurydzianej
5dag.kleiku ryżowego
20dag.masła
10dag cukru pudru
torebka cukru waniliowego
jajko
2 żółtka
kolorowy lukier do dekoracji

przygotowanie:
jedzenie__47_.gif

wymieszaj makę kukurydzianą z kleikiem,dodaj miękkie masło i posiekaj składniki nożem aż powstaną małe grudki.dodaj cukier puder i cukier waniliowy oraz jajko i żółtka
składniki połącz,szybko zagnieć ciasto.uformuj kulę,zawiń w folię i włóż na godzinę do lodówki
rozwałkuj ciasto na grubość ok.0.5cm.wytnij ciasteczka i ułóż na blasze wyścielonej pergaminem.resztę ciasta ponownie rozwałkuj i wytnij ciasteczka.
blachę z ciasteczkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200*C i piecz ok 15 min.ostudź i udekoruj kolorowym lukrem.

smacznego!!!!
a tak wyglądają
ciastkoa.jpg

dziewczyny-ja robiłam z podwójnej porcji te ciastka-jak będzie Wam wychodziło za lepkie to ja dodawałam trochę tej maki kukurydzianej i kleiku.

reklama
kasia ciasteczka wyglądają smakowicie! i widzę w użyciu foremki z biedronki :-D a wykrywałaś te zwierzątka bo jestem ciekawa czy nie wychodzą za chude? :sorry:

a bagietkę czosnkową można kupić gotową w biedronce za grosze i zapiec ;-)
uwielbiam ją jako przekąskę :-p

macie jakiś przepis na ciasteczka z płatkami owsianymi?
bo mam nadmiar - zakupy mojego męża :crazy:

Kasiu-ja swoje kupiłam w Niemczech-ale powiem Ci że zwierzątka fajne wychodzą-ale tylko niektóre z nich....:eek:-np.zależy z jakiego ciasta robisz....
czasem nie wyjdą jakieś nogi...albo jak u nas czułki motylka.
moja mama kupiła te z biedrony i jej są lepsze.

paula jadłam kiedyś to ciasto u cioci, jest przepyszne! :-)
tylko długo się nalewa: raz jedna łyżka jasnego, raz jedna łyżka ciemnego itd. ale efet jest :-)

reklama
Do góry