Dzięki dziewczyny za pociechę. Tylko mnie po prostu jest już przykro. No i zastanawiam się czy ja po prostu mam jakieś uwarunkowania genetyczne i żadnego dziecka nie mogę samodzielnie urodzić. A to żadna radocha czekać jak na szpilkach i się niepokoić czy wszystko będzie ok. No fakt, że Madzia zachowuje się w brzuchu zupełnie inaczej niż Weronika, ale przez to miałam nadzieję, że choć ona urodzi się o czasie. No nic. Trudno się mówi i czeka się dalej.
reklama
Jolka wielkie gratulacje!!! Szybciutko wracaj do formy i czekamy na wieści, opisy i zdjęcia!
Anula pięknego masz Synka! :-) I dzięki za opis porodu - mnie nastroił dość optymistycznie :-)
Dzagud wiem że teraz to pocieszyłby Cię już tylko poród... No ale cóż - taka Twoja uroda, że "dorabiasz" dzieciaczki bardzo szczegółowo i dokładnie ;-) Nie wypuścisz ani dnia wcześniej i pewnie po 10x Młode jest sprawdzane na kontroli jakości ;-)
Anula pięknego masz Synka! :-) I dzięki za opis porodu - mnie nastroił dość optymistycznie :-)
Dzagud wiem że teraz to pocieszyłby Cię już tylko poród... No ale cóż - taka Twoja uroda, że "dorabiasz" dzieciaczki bardzo szczegółowo i dokładnie ;-) Nie wypuścisz ani dnia wcześniej i pewnie po 10x Młode jest sprawdzane na kontroli jakości ;-)
A może też miałaś tak jak ja długie cykle?Dzięki dziewczyny za pociechę. Tylko mnie po prostu jest już przykro. No i zastanawiam się czy ja po prostu mam jakieś uwarunkowania genetyczne i żadnego dziecka nie mogę samodzielnie urodzić. A to żadna radocha czekać jak na szpilkach i się niepokoić czy wszystko będzie ok. No fakt, że Madzia zachowuje się w brzuchu zupełnie inaczej niż Weronika, ale przez to miałam nadzieję, że choć ona urodzi się o czasie. No nic. Trudno się mówi i czeka się dalej.
Ja miałam takie ponad 30-dniowe, i nieregularne.
Wczoraj w szpitalu koleżanka ginekolożka mówiła, że ma to wpływ na termin, bo zapłodnienie mogło nastąpić później, niż ok 15 dnia cyklu. Wszystkie terminy liczy się według tego samego idealnego schematu: cykl=28 dni a przecież dla nas co mają długie cykle powinni obliczać inny termin, wydłużony o te kilka dni
. Dlatego ja już się mniej przejmuję, ale świetnie rozumiem twoje rozgoryczenie. Też mi smutno, ale głowa do góry, w twoim brzuch Madzi jest dobrze
.
Wczoraj w szpitalu koleżanka ginekolożka mówiła, że ma to wpływ na termin, bo zapłodnienie mogło nastąpić później, niż ok 15 dnia cyklu. Wszystkie terminy liczy się według tego samego idealnego schematu: cykl=28 dni a przecież dla nas co mają długie cykle powinni obliczać inny termin, wydłużony o te kilka dni

izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Blanes-ja tez tak mialam jak Ty i tez sobie obliczylam swoj termin na podstawie mojej dlugosci cyklu :-) Ze tak powiem i wychodzi mi 5 dni pozniej.
anni
Fanka BB :)
Dokladnie dziewczyny! - mowie o tych cyklach dluzszych - tak jest ;-)a jeszcze wam tylko wspomne, ze oni licza tak jakbys doklanie 14 dnia miesiaczki miala dzien plodny. U mnie akurat tak sie stalo, ale wiele kobiet jajeczkuje w roooznych dniach - czasem nawet przed samym okresem
wiec ja licze ze moze byc spokojnie do 3 tygodni (biorac to wszystko do kupy) spoznienia. Ale jakos nasza medycyna sie bardzo spieszy z wywolaniem porodu - nie chca ryzykowac poprostu. Wiec Dzagudku moze tez tak byc w twoim przypadku - caluski - badz dzielna ;-)

Przepraszam, ze się wcinam ale ja też jestem z tych "przenoszonych". Marysie prznosiłam 11 dni i jeszcze za chiny ludowe nie chciała sie urodzić. Napisze wam co piwedziała mi położna że trzemu tak się dzieje:
1. Po pierwsze - własnie tak jak napisała Blanes i Ani termin porodu jest wyliczany dla cylki 28 dniowych izapłodnienia w 28 dniu cyku. Ja np. miłąm termin na 29 maja a cykle mam 31 dniowe a jejeczkowanie mam zazwyczaj w 16-18 dniu cylku. Wiec powinnam była dodać do terminu jeszcze 4 dni. I dopiero od tego terminu 2 tygodnie w przód i w tył to jest norma. Jedna ciąża trwa króecj bo szybciej dojrzewają płuca dziecka a inna dłuzej bo płuca potzrebują więcej czasu. A czemu jedno dzicko chodzi w wieku 8 a drugie 15 miesiecy??? jedno i drugie jest normalne
2. Powiedziała mi jeszcze położna ze jeśli kobieta za dużo przytyła (ja przytyłam 23 kg) to niestety ale macica moze być za bardzo rozciągnieta i nie kurczyc się prawidłowo
3. Dłuższe szyjki wolniej "dojrzewają" a to może opóźniać akcje - choć az trak wilkiego znaczenia to nie ma. Powiedziła że bardzo dużo zależy od elastyczności szyjki.
4. Przyjmowane leki podczas ciąży - jeśli ciężarna przyjmowała sztuczny progesteron a nie był jej on potrzebny (lakarze jakos bardzo lubią teraz duphaston i luteinę) to moze być go za dużo w organiźmie i akcja nie moze się zaczać
1. Po pierwsze - własnie tak jak napisała Blanes i Ani termin porodu jest wyliczany dla cylki 28 dniowych izapłodnienia w 28 dniu cyku. Ja np. miłąm termin na 29 maja a cykle mam 31 dniowe a jejeczkowanie mam zazwyczaj w 16-18 dniu cylku. Wiec powinnam była dodać do terminu jeszcze 4 dni. I dopiero od tego terminu 2 tygodnie w przód i w tył to jest norma. Jedna ciąża trwa króecj bo szybciej dojrzewają płuca dziecka a inna dłuzej bo płuca potzrebują więcej czasu. A czemu jedno dzicko chodzi w wieku 8 a drugie 15 miesiecy??? jedno i drugie jest normalne
2. Powiedziała mi jeszcze położna ze jeśli kobieta za dużo przytyła (ja przytyłam 23 kg) to niestety ale macica moze być za bardzo rozciągnieta i nie kurczyc się prawidłowo
3. Dłuższe szyjki wolniej "dojrzewają" a to może opóźniać akcje - choć az trak wilkiego znaczenia to nie ma. Powiedziła że bardzo dużo zależy od elastyczności szyjki.
4. Przyjmowane leki podczas ciąży - jeśli ciężarna przyjmowała sztuczny progesteron a nie był jej on potrzebny (lakarze jakos bardzo lubią teraz duphaston i luteinę) to moze być go za dużo w organiźmie i akcja nie moze się zaczać
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
dziewczyny, sms od Joli:
o godzinie 12:10 urodził sie Maks przez cc.Waga 3100 i 52 cm.
jola teraz odpoczywa po 12 godzinach rodzenia, jest w szpitalu w Poznaniu, wyjdzie najpewniej w pn.
Jolu kochana Gratulujemy!!!!
Jolu kochana gratulacje
przeogromne dla dzielnej mamy i Maksa
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Anuula Macius jest slodziutki:-):-)
reklama
Podziel się: