reklama
aniajw
mama Natusi
Wkońcu Nati nauczyła się wołać siku, tyle że za nocnik (nie chce usiąść, a jak siądzie to na chwilkę) ma wannę

. Albo woła "sisisi" albo po prostu idzie do łazienki staje przy wannie i mówi "appa" 
Ciekawe kiedy tak na dobre pożegnamy się z pampersami
?
już bliżej niż dalej;-) Ale mi się marzy:-):-)

Ciekawe kiedy tak na dobre pożegnamy się z pampersami

już bliżej niż dalej;-) Ale mi się marzy:-):-)
aniajw
mama Natusi
Znów się pochwalę, już o połowę mniej zużywamy pampersów (2-3 na dobę). Natalia woła sisi, często też chodzi już w samych majtkach. Na spanie ma "paja"(pampers), a i tak sika po przebudzeniu, także zostaje suchy. Od czasu do czasu zdaży się że nie zawoła, a najczęściej gdy ma założonego pampa (chyba czuje że ma i może sobie sikać bez wołania).
No i w dalszym ciągu za nocnik traktuje wannę.
A i wykorzystuje to sikanie gdy ma iść spać, tzn. ja mówię że idziemy spać a ona wtedy woła sisi (już sikała), a jak nie reaguje to mówi że chce "kupe". Ale oczywiście nigdzie nie idziemy, nabierałam się na to przez 3-4 dni.

A i wykorzystuje to sikanie gdy ma iść spać, tzn. ja mówię że idziemy spać a ona wtedy woła sisi (już sikała), a jak nie reaguje to mówi że chce "kupe". Ale oczywiście nigdzie nie idziemy, nabierałam się na to przez 3-4 dni.
Anielap, to tak jak u nas. Nie martw się. Magda woła "siusiu" i "kupa", nawet sama bierze sobie nocnik i na nim siada - najczęściej w pełnym ubraniu - i stęka. Parę razy zdarzyło się że posadziłam Ją gołym dupskiem. Chwilę posiedziała i uciekła nic nie robiąc. Może jeszcze za wcześnie dla Niej? Grunt że wie dziewczyna do czego ustrojstwo służy.
Aniajw, a dla Nati oczywiście wielkie gratulacje! Zdolna dziewczynka i kumata!

Aniajw, a dla Nati oczywiście wielkie gratulacje! Zdolna dziewczynka i kumata!
Ostatnia edycja:
Olla
Melowa mamusia:)
Aniela dziagudku u mnie identiko z malym odstepstem,Melka nie usiedzi na nocniku nawet sekundy.Poprostu nie chce i juz!
Aniajw gratulacje!Podziwiam
Kurcze u nas z wszystkim do tylu,gadanie,sranie,sikanie....
no moze z waga przodujemy hehe ale to po mamusi 
Aniajw gratulacje!Podziwiam
Kurcze u nas z wszystkim do tylu,gadanie,sranie,sikanie....
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Ojej dziewuszki-gratki dla zdolniastych maluszkow! U nas kupy wychodza lekko, Alusia sie napina, robi jej sie czerwony nosek, posteka i mowi "bub" co oznacza "wymien mi pieluszke" i to tyle jak kuma swoja fizjologie...co prawda nie mamy tu w PL nocnika wiec nawet nie cwiczylam z nia, moze po powrocie sprobujemy.
Kurcze u nas z wszystkim do tylu,gadanie,sranie,sikanie....no moze z waga przodujemy hehe ale to po mamusi
![]()
popłakałam się ze śmiechu

gratki dla Nati

mi wygodnie z pampersami i jakoś nie spieszy mi się do nocnika

Prosimy o fanfary...
Zu zrobiła swoją pierwszą kupę w nocnik.
Niczym nie przymuszana, czasem siadała na ten nocnik dla zabawy. A dziś mówi "pupe" i ciągnie mnie do łazienki. Ściągnęłam pieluche, posadziłam, poszły dwa pierdki i tamtaratam....
Sorki za szczegóły, alem taka dumna....

Zu zrobiła swoją pierwszą kupę w nocnik.
Niczym nie przymuszana, czasem siadała na ten nocnik dla zabawy. A dziś mówi "pupe" i ciągnie mnie do łazienki. Ściągnęłam pieluche, posadziłam, poszły dwa pierdki i tamtaratam....
Sorki za szczegóły, alem taka dumna....

reklama
Olla
Melowa mamusia:)
Jejku Anielko !No cudnie cudnie:-)Wieeelgachne gratki::-)
Pelnam podziwu:-)
Dzis Amelia pierwszy raz z golym dupskiem siedziala na nocniku,wczesniej ja parzyl nawet przez ubranie
No i siedziala z pol godziny,ja ja zabawialam,kremowala mnie wazelina,sudocremem
ale siedziala grzeczniutko.Wydawalam podczas zabawy odglosy siusiania ''siii''

,puszczalam wode w kranie i czekalam cierpliwie...Amelka uslyszala ulubiona piosenke,wstala i takim wartkim strumieniem zlala sie na dywan
do nocnika nie trafila anie kropeleczka
Jutro znowu bedziemy probowac

Dzis Amelia pierwszy raz z golym dupskiem siedziala na nocniku,wczesniej ja parzyl nawet przez ubranie

Jutro znowu bedziemy probowac

Podziel się: