reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nocnik

Pewnie coś pomyliłam :zawstydzona/y: Nie przejmuj się, ja teraz mam gąbkę zamiast mózgu ;-)
Cieszę się, że poszło bezproblemowo - oby tak dalej! :tak:

reklama
Wkońcu Nati nauczyła się wołać siku, tyle że za nocnik (nie chce usiąść, a jak siądzie to na chwilkę) ma wannę:-D:-D:-D. Albo woła "sisisi" albo po prostu idzie do łazienki staje przy wannie i mówi "appa" :happy:
Ciekawe kiedy tak na dobre pożegnamy się z pampersami:sorry2::sorry2:?
już bliżej niż dalej;-) Ale mi się marzy:-):-)

Znów się pochwalę, już o połowę mniej zużywamy pampersów (2-3 na dobę). Natalia woła sisi, często też chodzi już w samych majtkach. Na spanie ma "paja"(pampers), a i tak sika po przebudzeniu, także zostaje suchy. Od czasu do czasu zdaży się że nie zawoła, a najczęściej gdy ma założonego pampa (chyba czuje że ma i może sobie sikać bez wołania).:happy: No i w dalszym ciągu za nocnik traktuje wannę.
A i wykorzystuje to sikanie gdy ma iść spać, tzn. ja mówię że idziemy spać a ona wtedy woła sisi (już sikała), a jak nie reaguje to mówi że chce "kupe". Ale oczywiście nigdzie nie idziemy, nabierałam się na to przez 3-4 dni.

Aniajw gratuluję takich postępów. I ciągle nie mogę się nadziwić:tak: :szok:
Bo my z nocnikiem nadal w lesie.
Po nocce Zu ma pampers tak napompowany, że ledwo na pupie się trzyma.​

Anielap, to tak jak u nas. Nie martw się. Magda woła "siusiu" i "kupa", nawet sama bierze sobie nocnik i na nim siada - najczęściej w pełnym ubraniu - i stęka. Parę razy zdarzyło się że posadziłam Ją gołym dupskiem. Chwilę posiedziała i uciekła nic nie robiąc. Może jeszcze za wcześnie dla Niej? Grunt że wie dziewczyna do czego ustrojstwo służy.:-D

Aniajw, a dla Nati oczywiście wielkie gratulacje! Zdolna dziewczynka i kumata!

Ostatnia edycja:
Aniela dziagudku u mnie identiko z malym odstepstem,Melka nie usiedzi na nocniku nawet sekundy.Poprostu nie chce i juz!

Aniajw gratulacje!Podziwiam:)

Kurcze u nas z wszystkim do tylu,gadanie,sranie,sikanie....:( no moze z waga przodujemy hehe ale to po mamusi :p

Ojej dziewuszki-gratki dla zdolniastych maluszkow! U nas kupy wychodza lekko, Alusia sie napina, robi jej sie czerwony nosek, posteka i mowi "bub" co oznacza "wymien mi pieluszke" i to tyle jak kuma swoja fizjologie...co prawda nie mamy tu w PL nocnika wiec nawet nie cwiczylam z nia, moze po powrocie sprobujemy.

Prosimy o fanfary...
Zu zrobiła swoją pierwszą kupę w nocnik.
Niczym nie przymuszana, czasem siadała na ten nocnik dla zabawy. A dziś mówi "pupe" i ciągnie mnie do łazienki. Ściągnęłam pieluche, posadziłam, poszły dwa pierdki i tamtaratam....

Sorki za szczegóły, alem taka dumna....:tak::tak::tak:

reklama
Jejku Anielko !No cudnie cudnie:-)Wieeelgachne gratki::-):tak:Pelnam podziwu:-)

Dzis Amelia pierwszy raz z golym dupskiem siedziala na nocniku,wczesniej ja parzyl nawet przez ubranie:-DNo i siedziala z pol godziny,ja ja zabawialam,kremowala mnie wazelina,sudocremem:sorry:ale siedziala grzeczniutko.Wydawalam podczas zabawy odglosy siusiania ''siii'':-D:-D:-D,puszczalam wode w kranie i czekalam cierpliwie...Amelka uslyszala ulubiona piosenke,wstala i takim wartkim strumieniem zlala sie na dywan:confused2:do nocnika nie trafila anie kropeleczka:sorry:
Jutro znowu bedziemy probowac:tak:

Do góry