reklama

Noszenie w chuście

Adam2020

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do mam, które mają doświadczenie w noszeniu w chuście, bo ja zupełnie jestem w tym zielona. Moja trzymiesięczna córka na razie na focha na wózek. Chciałam spróbować zabrac ja na spacer w chuście. Może ktoś mi podpowie jak ją ubrac. Czy tak normalnie jak do wózka czy to jednak w chuście się nie sprawdzi taki ubiór, a mam na myśli kombinezon.

reklama
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do mam, które mają doświadczenie w noszeniu w chuście, bo ja zupełnie jestem w tym zielona. Moja trzymiesięczna córka na razie na focha na wózek. Chciałam spróbować zabrac ja na spacer w chuście. Może ktoś mi podpowie jak ją ubrac. Czy tak normalnie jak do wózka czy to jednak w chuście się nie sprawdzi taki ubiór, a mam na myśli kombinezon.
W chuście dziecko grzeje się od Ciebie i grzeje je chusta. Kombinezon to średni pomysł.

Też nie ubierała bym w kombinezon zimowy. Córka będzie się ogrzewać od Ciebie i od samej chusty. Ważne ,żeby miała zasłonięte nóżki i głowę:) jeżeli masz już wiosnę w swojej okolicy to śmiało schowaj zimowy kombinezon:)

Ja miałam kurtkę że wstawka niemowlęca (na allegro można wylicytować za grosze). Polecam z kapturkiem dla dziecka 🙂 Ubierałam dziecko tak jak siebie (bluzka, bluza) plus oczywiście golfik-komin i czapka.
Czasem pożyczałam zasuwana bluzę męża i wtedy ubierałam dziecko trochę cieplej, bo zamek nie do końca dał się zasunąć i plecki były trochę za bardzo wystawione na chłód. Wtedy najczęściej zakładałam cieplejszą misiową bluzę. Kombinezon absolutnie się nie sprawdzi.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Tak mi się wydawało, że ten kombinezon to średni pomysł. Co prawda to nie zimowy, ale jednak wiosenny i na takim puszku. To I tak odpada. Właśnie oprócz tych kurtek to widziałam jeszcze takie otulacze na dziecko. Używała moze któraś z Was tego? I czy to sie sprawdza taki otulacz. Nie ukrywam, że zależałoby mi właśnie na czymś takim jak to albo wlasnie ta kurtka dla dwojga, bo i ułatwiłoby mi to znacznie wyjścia po syna do przedszkola (brak podjazdu dla wozkow).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry