reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe osiągnięcia naszych Pociech

Nie da sie ukryć, że jesteśmy bradzo dumne ze swoich pociech. Moja Zuzi 27 lutego skończy 17 miesięcy i dzien w dzień zaskakuje mnie czymś nowym. Czasem jestem w szoku, skąd ona to wszytsko wie......... a to jest dokładny Obserwator :)
- rozpoznaje tyle rzeczy w książeczkach - zwierzęta, samochody, ubrania, sprzęty domowe itd. itp. i w mig łączy fakty
- mówi:
na kota - miau miau;syczy jak wąż;muczy jak krowa; bzyczy jak muszka:stoi na 1 nodze jak to bocian;mlaska jak kaczuszka;wydaje dźwięk ryby;gęga jak gąska; prycha jak koń;pokazuje jak fruwaja ptaszki;grucha jak gołąb;udaje fokę;; brum brum - na pojazdy;mniam mniam- gdy jest głodna;mama, tata;to;tu;daj;chce to;ssiiiiiiiii - na coś gorącego albo kaloryfer;bam - na piłkę a bam bam -gdy sie uderzy albo przewróci;coś w rodzju achach- gdy chce pić;nie;nie ma;ta;tik - tak na zegarek.Pewnie o czyms zapomniałam
- wchodzi na 2 nogach po schodach na 3 pietro
- wchodzi na kanapy i fotele (na co się da) i próbuje od dzisiaj z nich zeskakiwać....... a ja mam serce w przełyku jak to widzę
- robi wałeczki z plasteliny
- próbuje stawać na głowie - szok
- jak jej mówie, że zaraz będziemy odkurzać, to wyjmuje odkurzacz i składa mi rury i węża
- je łyzką zupę - prawie bez rozlewania, widelcem i pije sama z filizanki, chodzi z nią po mieszkaniu i tylko czasem cos rozleje
- jak jesteśmy w kościele to bez przerwy klęka
Ale wiecie z czego jestem najbardziej DUMNA. W piątek odtsawiłam ją od wieczornego karmienia piersię, i ona zasypia jak dorosły, bez zadnych podchodów, kołysania.Przedstawiłam jej tylko kilka argumentów, i wsytraczyło. Do tego piątku zasypiała tylko przy piersi, a tu proszę.

reklama
Katka a już za nie cały rok Twoja mała będzie mówić na kota - kotek, a na pytanie co robi odpowiadać - miał miał :)

Gratuluję udanej pociech, zawsze to miło jak dzieciaki sie szybko uczą, nasza dzisiaj liczyła - jeden, dwa, trzy, osiem :) Nie uczę jej specjalnie, uważam że ma na to dużo czasu, poza tym uczyć sie będzie w zerówce :) narazie tylko tak przy okazji, jak jej daję cukierki czy zabawki, to liczę jej i każe jej tez policzyć :)

Teraz już pójdzie z górki - zobaczysz z dnia na dzień bedzie cię zaskakiwać czymś nowym, moja już robi nalesniki, można zobaczyć zdjęcie na stronce (adres poniżej).

Aha i trzeba uważać przy dzieciach !!! one szybciej uczą się rzeczy które wlasnie zaobserwują a nie tych które my chcemy aby się akurat nauczyły. :) Także trzeba uważać. Ja na przykład jak sie zacieła płyta w DVD to lekko udeżyłam pudło z góry no i wyszła a moja Kaska to zauważyła i teraz jak jej nie chce płyta wyjść to wali reką w obudowę i na nic nie zdają się zakazy - mama tak robi to one też może - tak uważa - no i w sumie słusznie chyba ;)
Pozdrawiam Ciebie i małą :)

cze,
te naleśniki są mniam - mniam i bałaganu nie ma ....:)
Zuzia też liczy........ ;), na moje pyt. ile tu jest np. kwiatków 2 czy 4 ? Zuzi pokazuje na palcach - zawsze tyle samo tzn. ile się trafi, ale to tak komicznie wygląda, jakby liczyłła.
Acha dzisiaj Zuzi mnie własnie zaskoczyła.......... robi jak małpka, czyli drapie sie po głowi i pod pachą i czsem mówi uuu.
Pozdrawiam
Kasia i Zuzia (27.09.2003 r...... a przed tą datą wydawało mi sie że nie lubię dzieci:))

Do góry