Colcia trochę minie zanim się Twoje Maleństwo przystosuje. Dla niej wszystko jest nowe i jak napisała moja poprzedniczka w swojej wypowiedzi, nie odróżnia jeszcze dnia od nocy... Proces adaptacji na nowym terenie jest ciężki dla dziecka i dla rodziców tym samym więc możesz ją uspokoić śpiąc z nią, niech śpi przy cycusiu-moje dziecko traktowało mnie jak smoczka- może Ona potrzebuje Twojej bliskości ciepła skóry, bicia serca. Możesz kupić jej smoczek uspokajacz. Może go zaakceptuje i pomoże jej się on wyciszyć i zasnąć. Możesz ją pokołysać. Wiem, że jesteś zmęczona po porodzie i jeszcze stresujesz się tym, że nie jest tak jak chciałabyś by było, żeby dziecko spokojnie spało w nocy ale zapewniam Cię, że za jakiś czas się poznacie i będzie Ci lżej. A może Mała ma kolki? Jeśli jest nerwowa i niespokojna po jedzeniu, zdarza się jej to w nocy notorycznie, macha nóżkami a jej płacz jest przeraźliwy to nie chcę Cię straszyć ale poobserwuj czy to nie kolki. Jeśli coś Cię zaniepokoi zapytaj o to pediatrę i jeśli to kolki to znajdziecie jakieś rozwiązanie.