reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

no nareszcie!!! w weekend nastąpiło definitywne pożegnanie pampersów:happy::happy::happy: teraz już tylko na noc ale myślę, że już nie za długo, bo Maciuś wstaje w nocy jak mu się chce siusiu, a rano pielucha sucha:-):-):-)......i życie stało się łatwiejsze............i tańsze:-D

reklama
jak ja wam zazdroszcze ten moj łobuz moze miec zsikane majty po same buty a nawet kupka mu nie przeszkadza ,
ktoregos razu latal z tym wszystkim , mysle sobie trudno raz kozie smierc , i co z tego ze tylek czerwony byl pojeczal i nic poza tym w ogole to mu nie przeszkadzalo. mowie tlumacze ze juz duzy chlopak, ze umie wolac ze chce pic czy jesc a siku nie wola , raz powiedzial mama si i pozuje na gatki i po ptokach bylo nim zdjelismy gatki to kaluza :wściekła/y: juz czasem nerwow nie mam do piernika malego

fionka - gratuluję! rzeczywiście jest osczędność:happy:

violu - a Ty swojego szkraba tak nie męcz - mój też za chiny nie chciał gdzie indziej jak tylko w pieluchę albo w majty - odpuściłam, raz się przełamał i poszło:happy:

się chwalę - młody w czasie kąpieli poprosił o wyjęcie z wanny, nałożył sobie nakładkę na kibelek i ze "słowami: kupa duuu (=duża kupa) usiadł i strzelił kupsztala :-)

od czasu rota mieliśmy regres - czyli pieluszki non stop i brak chęci załatwiania się w inny sposób..

Maja dzisiaj mnie totalnie zaskoczyła podczas wizyty u fryzjera. Po obcięciu włosów i zwiedzenia całego zakładu stwierdziła, jeszcze siusiu tu zrobię, gdzie mogę? Po zaprowadzeniu do wc faktycznie nasikała. W domu uznaje jedynie nocnik a tu taka dorosłość :)

no muszę pochwalić moje dziecko ! - już drugi dzień wstaje rano z suchą pieluchą i mówi, że musi zrobić siusiu do nocnika i rzeczywiście robi - dziś mi też zapowiedział, że on już chce spać bez pieluchy! (w dzień już tak właśnie sypia):-)

Ja nie wiem jak wy to robicie ze maluszki wam juz sikaja w nocnik!:szok:
Moj maly jak nie ma pieluszki to odrazu placze i trzyma sie za pisiorka.
Nie mam pojecia jak mam go nauczyc.
Tlumaczylam mu spokojnie wielokrotnie ale to nic nie daje nie chce i tyle placze tupie nozkami:zawstydzona/y:
Moze mam mu nakladke na kibelek kupic?moze nocnik mu nie pasuje?

Maggusia, ja mam nocnik (jakoś tak wyszło) od kuzynki, po dziewczynce, różowy... :-D Absolutnie mu nie pasował, kupiłam żółty z kaczuszką, ale okazało się, że nie, on woli poprzedni, przekonał się i sikał tylko jak to mówił "na staly nocnik" ;-) Teraz używa raz tego raz tego :-D
Ale faktycznie możliwość wyboru mu pomogła ;-) może poczuł się jeszcze ważniejszy i dorosły, że jak już sobie może sam wybrać, na który to zrobi to siku :-)

Catherinka moze rzeczywiscie masz racje nasz nocnik jest w ksztalcie autka dostal go od babci bardzo mu sie podoba on wie ze tam robi sie siusiu ale poprostu nie chce chodzic bz pampersa a jak znow ma pampersa to nie nasika do nocnika ale mowi ze ma siousiu czy aaaaaa:blink:
sama nie wiem co juz mam robic jak go nauczyc...a moze za malo sie staram:confused:czasem nie chce zeby sie poprostu zniechecil do nocnika jak placze i daje spokoj.

reklama
Maggusia u nas było tak: Maciuś tez nie chciał chodzić bez pampka więc nie nalegałam i tylko pytałam czy chce siusiu, starałam się go często sadzać a potem zakładałam mu pampersa, przełom nastąpił jak kupiłam mu miękką kolorową nakładkę, jak zobaczyłam że mu się spodobała to wytłumaczyłam, że tylko duzi robią na sedes i duzi nie noszą pieluchy, trochę było kręcenia nosem ale fascynacja sedesem zwyciężyła i teraz jak pytam czy chcesz na nocnik, to mi synek oburzony odpowieda: nie na nocnik ! na śedes! może popróbuj różnych metod napewno coś zachęcającego znajdziesz,;-)

Do góry