reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nutramigen

Dzień dobory mamy

Mam pytanko , mam dziecko na nutramigenie ,i nie wiem czy jak jej ugotowałam zupkę to mam do niej dodać nutramigenu? Powiem szczerze ze słyszałam ze tak się robi , ale nie jestem pewna , może są tuchrzciny mamy które miały taki problem :-)

reklama
A po co chcesz dodawać mm do zupy? Ja bym tak nie przyzwyczajała. Poza tym mm nie powinno się gotować (nie to, że będzie trujące, ale traci część witamin).
Ja próbowałam dodać sobie do kawy 2 razy - pierwszy i ostatni ;-)
Jak chcesz to poszukam przepisu na budyń z mm - w smaku okropny, ale dziecku smakował ;-)

A po co chcesz dodawać mm do zupy? Ja bym tak nie przyzwyczajała. Poza tym mm nie powinno się gotować (nie to, że będzie trujące, ale traci część witamin).
Ja próbowałam dodać sobie do kawy 2 razy - pierwszy i ostatni ;-)
Jak chcesz to poszukam przepisu na budyń z mm - w smaku okropny, ale dziecku smakował ;-)
Pewnie , chętnie zrobię może będzie jejdobrze smakowało :-)

reklama
Składniki:
120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)

W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody.
Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu.

Do góry