reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Agutek nie lubisz tatarka :confused:
toksoplazmozą można sie zarazić od np grzebania w ziemi tj ogródku
albo przy obieraniu ziemniaków :eek:

albo jak sie zje jajo na miękko

oczywiscie teoretycznie ;-)

reklama
Co do dolegliwości...
Nie wiem, czy to dolegliwością nazwać, ale straciłam apetyt.. Już drugi, czy trzeci dzień nie mam na nic ochoty :no: Trochę dziubnę tego, trochę tamtego, ale od kilku dni nie jadłam solidnego, "normalnego" posiłku.. Jedyne, co mi wchodzi to pomarańcze, mandarynki, oliwki :confused: Za chwilę mnie wzięło na słodkie, zjadłam dwa kawałeczki i wylądowałam z głową w klozecie :sick:

Dzisiaj od 8 rano mała sie"wystawia do głaskania" :tak::-D
Bryka sobie ale nie kopie. :huh: Jejku ale mi dziewczyny ulżyło. Wole jak mnie kopie bez opamiętania:laugh2::laugh2:
Malaga - nie przejmuj sie, zbliżają sie święta, jeszcze będziesz marzyć o tym aby wreszcie przestać jeść:szok:

:-) Malaga ja jem juz nie za dwoje ale za troje :szok: :szok: :szok: :-D

Ale mam wlasnie przestroge co do swiatecznych przesilen. wlasnie wrucilam ze szpitala. spedzilam tam 4 godziny , a zabrali mnie bo zemdlalam na zakupach.
od rana chodzilam z bolem brzucha i pojawily sie lekkie plamienia. ale zbagatelizowalam to bo juz tak mialam i to nic nie bylo.
tym razem inna lekarka zrobila badanie i dala jakies leki i oszczedzac sie :eek: :dry:

ale jak tu sie oszczedzac jak ryba po grecku czeka do zrobienia i ciasto i salatki i cala reszta:tak: :-)

cale szczescie z malym wszystko oki,

a widzialam tam setki malenkich bobaskow:-) :-)
i juz bym chciala tez swojego na raczkach trzymac:-)
ide teraz jesc bo mnie przeglodzili w tym szpitalu:-p

Co do dolegliwości...
Nie wiem, czy to dolegliwością nazwać, ale straciłam apetyt.. Już drugi, czy trzeci dzień nie mam na nic ochoty :no: Trochę dziubnę tego, trochę tamtego, ale od kilku dni nie jadłam solidnego, "normalnego" posiłku.. Jedyne, co mi wchodzi to pomarańcze, mandarynki, oliwki :confused: Za chwilę mnie wzięło na słodkie, zjadłam dwa kawałeczki i wylądowałam z głową w klozecie :sick:

malaga ja ostatnio tez mniej jem
dzisiaj np. zamiast normalnego cieplego obiadu zjadlam troche salatki jarzynowej z chlebkiem, bo na nic nie mialam ochoty :no:
a wczesniej mialam takie dni, ze non stop cos podzeralam i w kolko czulam ssanie w zoladku :eek:

:-) Malaga ja jem juz nie za dwoje ale za troje :szok: :szok: :szok: :-D

Ale mam wlasnie przestroge co do swiatecznych przesilen. wlasnie wrucilam ze szpitala. spedzilam tam 4 godziny , a zabrali mnie bo zemdlalam na zakupach.
od rana chodzilam z bolem brzucha i pojawily sie lekkie plamienia. ale zbagatelizowalam to bo juz tak mialam i to nic nie bylo.
tym razem inna lekarka zrobila badanie i dala jakies leki i oszczedzac sie :eek: :dry:

ale jak tu sie oszczedzac jak ryba po grecku czeka do zrobienia i ciasto i salatki i cala reszta:tak: :-)

cale szczescie z malym wszystko oki,

a widzialam tam setki malenkich bobaskow:-) :-)
i juz bym chciala tez swojego na raczkach trzymac:-)
ide teraz jesc bo mnie przeglodzili w tym szpitalu:-p

miloku ty nie wariuj tak i odpocznij troche
nie musisz miec tylu potraw na wigilie - zdrowie twoje i malucha wazniejsze :happy:
daj sobie spokoj z tym rzadzeniem w kuchni i zakupami :no:

reklama
Zgadzam sie z Agutkiem, :tak::tak:Miloku, nie przesadzaj.
Ja mam o tyle dobrze że potrawy robie z mamą a jak boli mnie brzuch robie rzeczy które można robić np siedząc.:happy:
Miloku, to nie jest najlepszy moment na forsowanie sie, całe szczęscie że Syneczkowi nic sie nie stało ale uważaj bo do marca daleko a z plamieniami nie ma żartów:no:

Właśnie zrobiłam sałatkę śledziową w oleju <warstwami: cebulka, śledzie, ogórki, pieczarki, cytryna>:-)

Do góry