reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Xawek mi sie tak rozpycha od rana ze oszaleje zaraz, od spinania mięśni z ból aż mnie glowa rozbolała, krzyż boli po wczorajszych zakupach. oszaleje jak bumcykcyk, nogi to mialam jak baleroniki wczoraj wieczorem.
nawet na fotelu usiedziec nie moge bo mi sie tak na dole rozpycha jkby chcial żabką popływać... i tyłek na górze co chwila wystaje :)
oj juz niedługo, tak sie pocieszac musze :)

:-) witam w klubie. Moja maleńka ma dzisiaj jakąś głupawkę :-D:szok: Cały czas (z malutkimi przerwami) rozpycha sie jakby chciała za chwile wyjść (a właściwie wylecieć):laugh2:. Rusza wszystkim czym sie da: rączkami wali mnie w pęcherz (ja to już chyba z toalety przestane wychodzić:baffled:), zapiera sie nóżkami i wystawia pupę, przez chwile czułam nawet ruch oddechowy:-D:tak:
Będę chyba tęsknić za tym ruszającym sie, wielkim brzuchem:-)

Witaj Malaga. Masz juz to L4??
Byłam u lekarza, który ma mi robić cesarkę.. Obejrzał moją kartę ciąży i wstępnie ustalił termin na 20.II lub 23.II..
Potem zrobił mi usg i już nie był taki pewien.. Z pomiarów wyszło, że maluszek waży dopiero ok. 1800 gram :-( Wogóle była duża rozbieżność w tych pomiarach.. Z pomiarów kości udowej wyszło, że dzidziuś jest rozwinięty na 35t 3d, z obwodu główki - 32t 5d, a brzuszka - 31t 0d...
Najbardziej go te pomiary brzuszka zdziwiły.. Kazał mi przyjść za tydzień, do gabinetu, gdzie ma lepszy sprzęt, spróbuje pomierzyć jeszcze raz.. Generalnie chodzi o to, żeby za wcześnie tej cesarki nie zrobić...

Poza tym zdziwił się, że łożysko wskazuje już prawie na 3 - ostatni stopień dojrzałości... Czyli generalnie z tego co znalazłam w necie, grozi mi poród w każdej chwili..
Znalazłam też coś takiego, że jeśli lekarz teraz dobrze ocenił stopień dojrzałości łożyska, to trzeba uważać i od 38-39 tygodnia ciąży powinnam leżeć na patologii ciąży, pod stałą kontrolą lekarzy, "ponieważ łożysko może w każdej chwili przestać funkcjonować a w ciąży spełnia ono bardzo ważną rolę" :-( :-( :-(

Do tego ilość wód płodowych blisko dolnej granicy - mam dużo pić, wody mineralnej oczywiście..

Jestem na L4 od dzisiaj..

I jak mam wytrzymać do przyszłego piątku???? :-( :-(

Boję się o to łożysko... :-( :-( :-( A jak przestanie funkcjonować jak należy?? Może dlatego dzidziuś taki mały?????? :-( :-( :-( :-(

Ech....:-( :-( :-( :-(

Malaga, nie stresuj sie niepotzrebnie!zobaczysz

WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!!!!!
Musisz w to wierzyc i nastawiac sie optymistycznie!odpoczywaj i nie klopotaj sie zlymi myslami!juz niedlugo zobaczysz swoja ukochana pchelke i zapomnisz o tych czarnych myslach!
Wlasnie to chyba bedziemy rodzic w mniej wiecej tym samym czasie, ok 20 lutego!przynajmniej jak narazie to tez moj termin:)

malutka tak wali teraz ze musze siedziec jakbym kija polknela!czorcica jedna!

Czytam czytam o tych stopniach dojrzałości łożyska.. I wszystko by się zgadzało.. Jeśli źle funkcjonuje, dochodzi do zatrzymania sodu w organiźmie i do obrzęków.. A ja obrzęki mam już od miesiąca prawie... :-( No i mała masa dzidziusia.. Wygląda na to, że łożysko się za szybko starzeje i nie odżywia dobrze maluszka :-( :-( :-(

Czytam czytam o tych stopniach dojrzałości łożyska.. I wszystko by się zgadzało.. Jeśli źle funkcjonuje, dochodzi do zatrzymania sodu w organiźmie i do obrzęków.. A ja obrzęki mam już od miesiąca prawie... :-( No i mała masa dzidziusia.. Wygląda na to, że łożysko się za szybko starzeje i nie odżywia dobrze maluszka :-( :-( :-(
Malaga nic się nie martw wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
najgorsze malaga, że twoja lekarka cię nie badała juz od dłuższego czasu, a przecież mogłaby to dużo wcześniej wykryć i zapobiec :baffled:

Do góry