reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

1. Nie mam cukrzycy ciążowej - odebrałam wynik na obciążenie glukozą 75 g po 2 godzinach - 117. Czyli ok.2. Z usg wszystkie wymiary dziecka wskazują na 30 tc a waga 1752 g. Dziecko zdrowe:)))))))3. Nie widać też, aby wody się sączyły. Poziom płynu owodniowego w normie.Jedyne co lekarza zaniepokoiło to te wodniste upławy. Będę musiała podjechać na izbę przyjęć, by sprawdzili co to jest. Gdyby sie okazało, że to jedak wody to pewnie zostanę na obserwację ale to mało prawdopodobne.UFFFFFFpozdrawiam

magdakap same dobre wiadomości, bardzo się cieszę :tak:

reklama
ja jak sie naczytam o tych wszystkich rzeczach zwiazanych z porodem to juz chyba wole cesarke-przynajmniej nic nie czujesz!

za to czujesz na dlugo po porodzie i ledwo sie ruszasz :eek:
a po naturalnym 2h po smigasz juz przy dziecku...no troche ma sie problemy przy siedzeniu, ale ponoc sa one znacznie mniejsze niz po cc

i jakby nie bylo ktos ci przecina caly brzuch ...bleee....
mam nadzieje, ze uda mi sie naturalnie urodzic :eek:

tez bym o zeberka poprosila:tak: :-)

bogda nie czytaj :no:

ja tam wole nieswiadomie :tak:

nastawiam sie ze do przyjemnych to nie nalezy ,ze bedzie bolalo jak cholera i to jest wszystko co musze wiedziec:tak:

za to czujesz na dlugo po porodzie i ledwo sie ruszasz :eek:
a po naturalnym 2h po smigasz juz przy dziecku...no troche ma sie problemy przy siedzeniu, ale ponoc sa one znacznie mniejsze niz po cc

i jakby nie bylo ktos ci przecina caly brzuch ...bleee....
mam nadzieje, ze uda mi sie naturalnie urodzic :eek:

Agutek, to tez nie jest do końca tak jak piszesz. W moim otoczeniu, dziewczyny po cc dochodziły do siebie dużo szybciej. Główny dyskomfort to karmienie malucha na siedząco - nie zawsze sie da, bo bola szwy. Wszystko zależy od organizmu kobiety. Po naturalnym, jeśli nie jest lekki, dochodzi się do siebie dużo gorzej. Czyli znowu nie ma reguły!

no wlasnie,
ale pocieszam sie ta mysla,ze kobiety w afrykanskich plemionach rodza jeszcze gorzej i nie ma tam zadnej pomocy oprocz jakichs dziwnych znachorek czy jak je nazwac!czyli my jestemy jakby nie bylo w lepszej sytuacji!
ale porownanie,co?

reklama
kurcze ja sie dzisija fatalnie czuje.

synek naciska mi gdzies tutaj pod zeberka i nie moge oddychac i boli mni ewszystko zaraz pod cyckami.:eek: :-(

nie iwme chyba n zolodek , watrobe ,ale bo przepone mi naciska :confused: :eek:

i wogule to sie jakos wyzej podniusl bo czuje pukniecia zaraz pod cyckami :baffled:

siedze w kurtce na ogrodku i marzne ale przynajmiej lepiej mi si etu dycha:cool2:

Do góry