reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

dzis moja ciaza objawia sie okropnym bolem plecow :/ kregoslup krzyczy: co sie dzieje????
oprocz tego dekolt wysypany na czerwono :/ jak mam jechac do PL ?? ech...
ale wlosy mam ladne :D

reklama
Dziewczyny, po ostatniej wizycie u ginekologa, lekarka stwierdziła u mnie grzybicę i dostałam globulki dopochwowe clotrimazol. Aplikuję je na noc. Rano natomiast tabletka ze mnie wypływa - ale oprócz białej papki jest tam też coś na kształt wodnistej wydzieliny, której jest nawet całkiem sporo. Czy to normalne, czy może powinnam się martwić czy to a by nie wody?

To normalne. Ja przed ciążą miałam grzybicę i dokładnie tak jak Ty. Na noc lepiej się bierze, bo nie ma takiego dyskomfortu. W dzień zaś nieciekawie. Powinnaś stosować tak, jak podał lekarz, bo inaczej nie wyleczych tego cholerstwa, a to lubi się wracać...;/
Skorzystaj może z jakichś lekkich wkładek, to powinno trochę pomóc przy wyciekaniu resztek globulki, bo to, co ma się wchłonąć, to się wchłonie, spokojnie :)

ja brałam niedawno tabletki dopochwowe i miałam to samo, a po skończeniu ustało. teraz zdarzyło mi sie dwa razy, że miałam mokry slad na bieliźnie i ginka zapytała czy to odczucie że mi cos po nogach az cieknie czy po prostu mokrzej. Bo w drugim trymestrze wydzielina się zmienia i to może być to.

ja teraz znów biore clotrimazol, i ta wydzielina którą opisujesz po tym jest calkiem normalna, ja teraz nawet na noc wkładam podpaske, bo przy wkładce sie zdarzylo że nie dała rady i musialam prać spodnie:-p

ale biala gesta jak po tabletce i towarzyszaca jej wodnista?

no tak, bo białe gęste no to wlasnie tabletka, i troche jakby wody wlasnie samej, nie wiem czemu to tak jest przy tym, moze tez jakos z wody sie to składa? :p ale w kazdym razie nie ma sie czym martwić

Mi przeszły bóle na szczęście, czasem tylko takie krótkie przeszywające. do zniesienia. a pogoda to nawet sie ciesze ze nie jest jakas super jeszcze, bo byloby mi bardziej żal nie wychodzić...a jak slysze jak huczy wiatr i deszcz dudni o szybe w oknie, to mi sie odechciewa spacerów. słabo mi jakoś bardziej, może anemia? okaże sie we wtorek u lekarza, jak odbiore wyniki badan sprzed kilku dni

Ostatnia edycja:
pomóżcie
Mialam dzisiaj jednorazowy ślad na papierze koloru tofi. Nic mnie nie boli, nie mam skurczy. W środe miałam cytologię ale po niej nie plamiłam. Ruchy dzidzi czuję. Co to może byc??

reklama
Do góry