• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Objawy

Ja pierwszy raz w ciąży, drogie Listopadówki... I wszystko dla mnie takie nowe...
Trochę mi apetyt wzrósł (chociaż nie wiem czy to możliwe tak wcześnie, moze po prostu psychologiczne), zdecydowanie mi "wzrosły" piersi i bolą przy każdym dotyku. Ale najgorzej odczuwam potworną sennośc i zniechęcenie. Nic mi się nie chce od kilku dni. Z najwyższym trudem dziś wstałam, umyłam się, ubrałam i uczesałam... Trochę roboty na mnie czeka, a ja taka przygaszona... zero energii.
Powiedzcie, błagam, że też tak macie, że to normalne, albo że minie, czy coś takiego...

reklama
Amaze....przy pierwszej ciazy tak mialam....
wstawałam ledwo o 9 na sniadanie...a po sniadaniu byłam tak zmeczona jakbym jakis mega wysiłek zrobiła...mogłam isc spac dalej!!

teraz przy drugiej ciazy to chyba organizm wie ze nie mozna tyle spac :-D :-D i jakos nie jestem az tak senna :happy:

ale jak Mili idzie spac to ja klade sie z nia
czasem choc zadko spie tak długo jak ona
a czasem klade sie na godzinke,pol.....ale musze bo inaczej do wieczora bym nie wytrzymała :-)

Amaze calkowicie ciazowe objawy :tak:
Ja w pierwszej ciazy tez chodzilam na rzesach.
Moj dzien konczyl sie juz o 19.00 kiedy to kladlam sie do lozka i wstawalam o 9 rano. I w miedzyczasie spalam jeszcze w poludnie.
Tak wiec spalam 14-16 godzin na dobe:eek:
A pamietam jak sie wkurzalam na meza,ze nie chce isc ze mna o 19 spac.
Ze jak to mozliwe,ze ja musze isc spac ,a on nie:szok::laugh2:
A jeszcze jak wypil piwko to mnie szlak trafial,a tak mi smierdzialo piwo,ze hej:dry:
Teraz tez mi sie wydaje,ze majac juz dziecko organizm nasz sie troszke przestawia.
Choc....jeszcze wszystko przed nami Lilka ;-):laugh2:

dziewczyny piersi dają mi czadu :oo2: nie dość że są ogromne, pełne i bardzo twarde tak jeszcze potwornie bolą :errr:
no i dzisiaj dwa razy zwymiotowałam (ale to chyba nie na skutek ciąży) poprostu weszłam do kuchni gdzie tata palił papierosa - wybiegłam takszybko, że myślałam że rozbiję się o ścianę :-D
a wczoraj były wymity po kiwi :baffled:
senność utrzymuje się nadal, chociaż może to też przez grypę :cool2:

Kajuniu piersi będą boleć jeszcze troszkę, ale potem już sie hormony uspokoją i bodajże w II trymestrze już nie będą tak boleć.

Ja też mam wstręt do dymu z papierosów, a palą przy mnie bo jeszcze nie wiedzą że jestem zafasolkowana :wściekła/y:

reklama
WITAM !
Ostatnią miesiączkę miałam 13 lutego, dziś jest 15 marca a @ jeszcze nie przyszła. moje objawy to ogromny wzrost apetytu. na piersiach strasznie powiększyły mi się żyły, a nawet pojawiły się po bokach brzucha. parę razy na dzień czuje takie małe skurcze w brzuchu. mam strasznie napięty brzuch.
robiłam 1 test i druga kreseczka była bardzo bladziutka, a 2-gi test niby wyszedł negatywny. nie wiem co o tym myśleć. może jeszcze poczekam parę dni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry