reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Od kiedy banany?

ja zaczelam dawac synkowi banana tak jak skonczyl 4,5 mca. Na poczatku do polowy jablka dodalam kawaleczek banana. Baaaaaaaaaardzo mu to smakowalo! Teraz daje np. 3/4 jablka i pol bananka. Na surowo. Wcina,ze az sie uszy trzesa :)
pozdrawiam

i polecam nowe produkty wprowadzac ostroznie, bo ostroznosci nigdy za wiele :)

reklama
edka81 pisze:
ja zaczelam dawac synkowi banana tak jak skonczyl 4,5 mca. Na poczatku do polowy jablka dodalam kawaleczek banana. Baaaaaaaaaardzo mu to smakowalo! Teraz daje np. 3/4 jablka i pol bananka. Na surowo. Wcina,ze az sie uszy trzesa :)
pozdrawiam

i polecam nowe produkty wprowadzac ostroznie, bo ostroznosci nigdy za wiele :)

Moj Jas potefi zjesc calegobanana z jablkiem.......i nic mu nie jest

ja swojej corci podaje mus jablkowy z banaanami od 4 miesiąca.Najpierw po troszku.teraz ma 5 i pol miesiąca i je cały słoiczek.Nic jej nie dolega.Musisz zacząc wprowadzaac od kilku łyzeczek i opserwowac.

sluchajcie to zależy jakie sa normy żywieniowe w danym kraju. U nas pierwszym owocem jaki sie podaje jest jabłko natomiast w Niemczech pierwszym owocem jest wlaśnie banan. Ponoć na węgrzech pomarańcza ale nie wiem czy na pewno. Podzielam zdanie zozanki że trzeba kierować się intuicja i opbserwować bobaska po podaniu poszczególnych produktów. Ja wlasnie kieruję sie intuicją WIki była karmiona piersią natomiast Filip butelką więc oba przypadki są inne. Staram się nie przesadzać z wprowadzaniem ale czasem prubuję czegoś nowego i obserwuję kilka dni (reakcja alergiczna może wystąpić nawet po kilkunastu dniach!!!). Fil banana je od 2 tygodni i na razie jest OK. Pozdrawiam

Ostatnio pojawiły sie banany w sloiku z Hippa po 4 miesiącu.Są super.Moja Dominia je uwielbia i nie ma żadnego uczulenia.Jutro własnie konczy pol roczku.Sa jeszcze banany z jabłami banany z morelami i banany z brzoskwiniami.

witam ja podałam mojemu synkowi banana rozdrobnionego z jabłuszkiem startym na tarce w piątym miesiącu i nic się nie stało a smakowało mu że ho ho;))) i mysle też że trzeba dawac pmalu wszytkiego do sprobowania i obserwowac i tyle.:-) pozdrawiam

Ja dawałam córce od 8miesiąca do samodzielnego jedzenia. Cała była upaćkana ale przynajmniej nie popełniłam tego błędu co z synem że wszystko mu rozcierałam i potem nie umiał gryźć. A poza tym to doskonałe źródło żelaza!

reklama
Hej ,szukam .szukam i nie widzę, postów na temat owoców,mój synek ma 7,5 mca i chciałabym podać mu sama jakieś owoce,nie słoiczkowe, tylko nie wiem co można...
Może, któraś doświadczona mamma mi podpowie.

Do góry