reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Wow , ale wątek się rozwija, gratulacje dla spadkowiczów,,,
U mnie ogólnie dieta trochę przeszła w modyfikację w piątek i sobotę - na obiad w piątek paluszki rybne, a wczoraj kaszanka z pateli.. i tylko 200g do przodu..., a jeszcze mam dni płodne, więc ogólnie nie jest źle, jeszcze kilka dni fazę 2 pociągnę i wrzucam się jednak na 3... co ma być to będzie...

reklama
A ja dziś znów na P - dziś na obiadek łosoś w folii+ jogurt albo kefir..:-)

Widzisz Kilolku,jak ładnie Ci waga leci!!!:-):-)
Pianistka, a z którego przepisu korzystasz na te muffiny?
Mama - czyżby mała podłamka dietowa? Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej, zobaczysz!;-)
Polaa, jak mąż tak Ci mówi, to widać, że też ładnie Cię "ubywa":tak::tak:
Etna, dzięki za te słowa o poparciu lekarskim - czasami mój coś tam bąka, czy na pewno jest to zdrowa dieta..a tu proszę - mam argument:-)
Wyjątkowa, także gratuluję tych 3 kg!:-)

nie no coś ty :) nie mam podłamki tylko tak sie smieje bo jakos najszybciej to te kg nie chcą spadac :) ale jakos idzie. Mnie dieta nie przeszkadza.......

zmierzylam się, w pasie 13 cm mniej. Myslę,z e nei rzuca się w oczy, bo ja zawsze chodze w "obciskających gaciach", a w gaciach mam 6 cm mniej niz bez nich. Teraz będę musiala sobie mneijsze kupic :d a no i ciuchy na mnei wiszą, probowąlam znaleźć w szafie cos mniejszego alle niestety trochę jeszcze muszę schudnąć, by nosić starsze ciuchy, z pół rozmiaru jeszcze.

Kilolek super wynik!!! normalnie gratulacje i zazdroszcze :D
a ja dzisiaj na obiad miałam mielone "smazone" na patelni...... miałam mielone wołowe no i zrobiłam tak jak zwykłe [czyli wiadomo cebula, jajko, przyprawy] tylko zamiast wymieszać z bułką to z otrębami i siup na patelnie, kropla oleju i podlewałam wodą zeby sie nie spaliły a potem przypiekałam i wyszły prawie jak prawdziwe :) zjadłam z pomidorkiem, ogórkiem i buraczkami. Ufff najadłam sie jak bąk. U mnie to uczta bo zazwyczaj gotowane mięcho a to dlatego ze najszybciej ;/ no i na tym zrobie zupe wiec kazdy poje ;] Ja mam mięso, mąż zupe a Marcel i jedno i drugie ;] Niestety teraz nie mam czasu na gotowanie kazdemu z osobna :)

(...)Pianistka, a z którego przepisu korzystasz na te muffiny?(...)

Ja robie z takich proporcji:
2 lyzki otrab pszennych
4 lyzki otrab owsianych
2 jajka
pol lyzeczki proszku do piecz.
2 czubate lyzki serka homo naturalnego

Bialka ubic na sztywna piane.
Zoltka zmiksowac z serkiem, proszek do piecz. wymieszac z otrebami i dodac do zoltek, zmiksowac.
Bialka dodac do masy, delikatnie mieszajac lyzka.
Masa wychodzi pulchna i mi wystarcza na 6 muffinek (mam na 2 dni). Zazwyczaj rozdzielam ja na pol i polowe robie na slodko a polowe wytrawnych.
1. Muffiny na slodko - do pulchnej masy dodac slodzik, wanilie i troszke otartej skorki z cytryny. Mozna tez dodac cynamon, kakao (jeszcze nie probowalam), podobno nawet jogurt owocowy (tez jeszcze nie probowalam). No i sa tez przepisy ze dodaje sie cole zero (wyprobuje nastepnym razem i napisze jakie wyszly:).
2. Muffiny wytrawne - do masy dodac szczypte soli, super wychodza z pokrojonym w kawaleczki lososiem wedzonym, mozna tez zrobic z szynka i ziolami jakimi chcesz, mozna dodac warzywa (utarta marchew, szpinak itd.).

No i ja uzywam takiej blaszki specjalnej na muffiny, wykladam dziurki pergaminem. Pieke ok. 35 min. w 170st.

wow Kilolek, super wynik :) moje gratulacje!! widzisz, juz trzeba mniejsze ciuszki, to cieszy co nie??:)
Pianistka jutro robie muffinki chyba, narobilas smaka jak nie wiem co:tak:

ja teraz zjadlam dwa jajka na twardo (nie przepadam za jajkami na twardo ale moge byc ostatecznie - na miekko jadlam juz dzisiaj-uwielbiam:D) a wlasnie zauwazylam, ze nie mam twarozku na kolacje i poszly jajka w ruch:D jeszcze sa udka w lodowce ale nie chce jesc juz dzisiaj bo na obiad sobie pofolgowalam troszke:zawstydzona/y:
jutro same P wiec pojda ze 3 udka heh:)

Pianistka, przepis wypróbowany i nawet smakowały mojemu S.:-D
Zrobiłam w wersji wytrawnej i wyszło mi 6 sztuk:-D:-D.
Teraz kolacyjka: muffinki plus sałatka z tuńczyka..

Dziewczyny, zauważyłam, że teraz masę jajek zużywam, macie też tak?:-)

maxwell - ja jak bylam na pierwszej fazie jak zaczynalam Dukana to jajka tak schodzily, ze sie az sama dziwilam a jak maz sie pytal co kupic i jak za kazdym razem powtarzalam - tylko nie zapomnij o jajkach - to sie smial. a potem juz mial zakodowane, ze jajka musi kupic:D dokladnie nie pamietam ile mi ich schodzilo ale baaardzo duzo:D

maxwell - ja jak bylam na pierwszej fazie jak zaczynalam Dukana to jajka tak schodzily, ze sie az sama dziwilam a jak maz sie pytal co kupic i jak za kazdym razem powtarzalam - tylko nie zapomnij o jajkach - to sie smial. a potem juz mial zakodowane, ze jajka musi kupic:D dokladnie nie pamietam ile mi ich schodzilo ale baaardzo duzo:D
U nas właśnie podobnie jest:-D..jajka najbardziej pożądany produkt w mojej kuchni..mój się ze mnie nabija, że jeszcze trochę i sama zacznę znosić jajka - dowcipniś;-)

reklama
dobre:):):) Moj na taki pomysl nie wpadl jeszcze i tak nie mowil:) ale wlasnie widze ze Ty juz stracilas ponad 5 kg a w jakim czasie?? Super;)

Do góry