reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kilolek ja jadłam (w sumie teraz mi juz weszło wnawyk) tylko naturalne. Musisz patrzec na ilsc tłuszczu. Dopuszczalne jest 5 %, ale raczej nalezy patrzec na chudsze. I wazne tak jak piszesz zeby spojrzec ile maja weglowodanów w sobie. Jak było wiecej niz 8g w 150 g.odpuszczałam

reklama
eh to skomplikowana sprawasie robi, trzeba będzie zakupy w markecie robić zamiast w sklepiku, bo tam mi nie dadza poczytac hehe żartuje, to nie problem spoko bede zytać

szukając dekoracji na tort znalazlam przypadkiem takie wynalazki
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
nie to żebym byla zainteresowana (nie przesadzajmy na razie) ale tak dla ciekawoski Wam wkleję

martolinka, dziękuję bardzo. Pozawolę sobie od czasu do czasu jeszcze o coś spytać.

A pamiętam, ze otreby trzeba jeść. Jest jakis limit?

kilolek wiem jak to jest jak sie gotuje dla meza i dziecka, oj kusi wtedy i to bardzo:( zdarzalo sie mi, ze cos skubnelam od nich ale na szczescie nie czesto... dasz rade :)
a jesli chodzi o otreby to martolinka Ci na pewno wszystko napisze bo ja ich nigdy w ustach nie mialam, nie nawidze otrebow, platkow itp. i nie jadlam tego...trzymam kciuki za Ciebie

eh to skomplikowana sprawasie robi, trzeba będzie zakupy w markecie robić zamiast w sklepiku, bo tam mi nie dadza poczytac hehe żartuje, to nie problem spoko bede zytać

szukając dekoracji na tort znalazlam przypadkiem takie wynalazki
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
nie to żebym byla zainteresowana (nie przesadzajmy na razie) ale tak dla ciekawoski Wam wkleję

martolinka, dziękuję bardzo. Pozawolę sobie od czasu do czasu jeszcze o coś spytać.

A pamiętam, ze otreby trzeba jeść. Jest jakis limit?

Kilolku otreby trzeba jesc bo pomagaja przy trawieniu. Podstawa diety, do 3 lyzek dziennie. Mozesz z nich piec chlebek, dodac do jogurtu czy uzyc jako panierke, obojetne w jakiej postaci ;-) Powodzenia ;-)

Ten watek jest mi obcy, ale przed ostatnie miesiace jakos po malu przytylam i niestety, w dwie pary dzinow nie wchodze heh. Zaczynam wiec sie rozgladac za jakas dietka, moze cos polecicie? Dodam, ze nie sprawdze sie w glodowkach i dluugich ciezkich dietach i nie chodzi mi o kilkanascie kilogramow, tylko 3-4 kilo poki co.
Moze macie jakies sprawdzone linki? Diet jest masa, tak ciezko cos wybrac...

Kilolek tak jak pisała klaudzia 3łyzki otrebów- najlepiej owsianych :)
Pianistka no coz tutaj kroluje Dukan dieta :) ja nic innego nigdy nie probowałam , chyba , ze inna eciotka :)

Ja wczorak pozwoliłam sobie na kilka drinków z martini i ze strachem weszlam na wage a tam to samo co przedwczoraj!!!! Utrwalenie wagi dziala!!!! :)

Kikolek - ja czytałam dukana niby po łepkach, ale jak mam wejść w jakąś fazę to dokładnie o niej się najpierw dowiaduję, robię spis rzeczy do kupienia, a potem wchodzę na nią i od czasu do czasu sobie przypominam co powinnam robić... jak mam dość czegoś to szukam jakiegoś fajnego przepisu i próbuję. Dzięki tej diecie zaczęłam gotować:szok: A otręby wrzucam do owsianki i mam pierwszy szybki posiłek przed wyjściem do roboty... do tego kawka i w ciągu 15-20 min jestem po śniadanku.
Pianistka - ja w sumie tylko na dukanie byłam , próbowałam diety zapisanej przez dietetyczkę mężowi, ale ona robiła to pod niego i w sumie wiele nie schudłam.

cześć
Ja schudłam 7kg w 3 m-c. W pasie straciłam 14cm. Zmieniłam całkowicie sposób odżywiania. Wykluczyłam podjadanie między posiłkami, wysokokaloryczne produkty np.majonez, ser żółty, ciata...itp. Chleb zamieniłam na pełnoziarnisty. Wędline jadłam albo z indyka albo suchą krakowską(najmniej kaloryczne). Dużo nabiału! Zamiast smażenia stosowała pieczenie w rękawie bez tłuszczu albo gotowanie w wodzie lub na parze. Zmniejszyłam wielkość posiłków. Ostatni posiłek jadłam ok.17. Piłam bardzo bardzo bardzo dużo wody. Wszystko ważyłam i przeliczałam kalorie. W sumie w ciągu dnia dostarczałam ok. 1000-1200kcal - odziwo nie chodziłam głodna. Stosowałam wiele i nnych rzeczy... długo by pisać. Udało się. Schudłam. Cwicze 2 razy w tyg. Teraz dodam trening cardio aby uzyskać proporcje ciała.

Puszatek to super , ze sia tak udało :) tylko ta dietka kaze nam zapomniec o kaloriach , wagach , ilosci. Mamy jesc tyle ilke chcemy, kiedy chcemy tak zeby nie byc głodnym!!!i na tym polega cały jej urok moi zdaniem.

reklama
tak, martolinka, w tym jest jej caly urok :) zgadzam się całkowicie!
A Ty chcesz jeszcze schudnac? jesli mozna wiedzieć:D
bo wage juz masz super, co nie??:))

Do góry