reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

Wojciaszek ma właściwie trzy niezawodne słowa: mama, tata i am. Te mówi bezbłędnie ;-):-D
A poza tym jest bardzo dużo różnych powtarzalnych dźwięków, które niewątpliwie coś znaczą. Na razie rozpoznaję zestaw odgosów który znaczy: "co to jest?" i jest połączony ze wskazaniem paluszkiem czegoś i drugi, zupełnie inny odgos, który jest pry jakiejś odkrywczej zabawie i oznacza: "ale to ciekawe" :-)
A poza tym ostatnio ćwiczył litery "d" i "g" i powstało w ten sposób: dan, dan, dan, dna, dna, gda, gda...:-D

reklama
Wojciach to niezła gadułka jest :tak::tak::tak:
A Karol dziś znów próbował powtarzać swoje imie, strasznie sie rozczulilam jak z zakupów wracalismy i uslyszalam "Kalo" jak sobie pod nosem mruczał :-)

Dziewczyny a ja tak troszke z innej beczki . Ostatnio zauwazyliśmy że Zoska tak dziwinie ( czasami ) powietrze łapie , można to porównać do hmmm.... jak np. astmatyk łapie powietrze jak się "dusi" mam nadzieje że wiecie o co chodzi . Troszke nas to martwi bo nie bardzo wiemy czy to jakieś nowe odkrycie Zośki czy coś nie tak.
Czy wasze dzieciaczki też tak czasmi robią ? Poza dziwnym lapaniem powietrza nic innego nie zauwazyliśmy np. bezdechu , sinienia , itp.
Odcekamy jeszcze jakiś czas , poobserwujemy i jak tak dalej będzie to trzeba bedzie do lekarza pedzić ............:baffled:

stokrotki Otylka też tak robi, nawet nie pomyslałam, że może miec jakieś problemy, to chyba rodzaj nowej zabawy, przynajmniej u nas to tak wygląda

Sandra też ma teraz okres mówienia na tak zwanym wdechu jakieś hum ham jakby łapała powietrze jej wychodzi nie wiem czy to o to ci Stokrotki chodzi ale mnie to tak jak Ell nie zaniepokoiło wrecz mnie to rozśmiesza a i jeszcze potrafi przez godzinę stękać :-D:-D:-D takie uhm......uhm... ale to chyba jej po zaparciach zostało :tak::-D:-D

a Klaudia ostatnio zauwazyła u prababci która specjalnie taką minke do niej zrobiła - jezyk wysadziła i tak machała jej na boki..to ta smarkula teraz robi cały czas tak i wydaje przy tym odgłos mylum mylum mylum:-Di mieli tym jęzorem..
a ostatnio tez uwielbia bawic sie w berka:cool2:zaczepia mnie np. podchodzi i robi mi kici kici(laskocze-giligili-jak kto woli:laugh2:i z piskiem i głosnym rechotem ucieka:-D:-D

reklama
u Karolka nowe słówka - powtarzał po babci "cio to" a dzis jak wstał to zaczął sięgać po naszą wodę mineralną w butelce i wołał "piju" z tym że jak znam zycie to pewnie teraz o tych nowościach na jakiś czas zapomni :)

Do góry