• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

odparzenia pieluszkowe

reklama
Polecam mąkę ziemniaczaną. Świetnie ściąga gorączkę, tylko trzeba pilnować żeby dziecko jej nie obsikałało, bo wtedy utworzy się kompres moczowy. Trzeba jak najczęściej być pupcię i zasypywać mąką od nowa. No i jak najczęściej wietrzyć pupcię. Naprawdę pomaga, skutecznie i dość szybko. Pozdrawiam.

EWCIK!!!!słyszałam o nim i......boję się!!!!!

pb1205213np.jpg

anik!!!!!!!wielkie dzięki bo już w czarną rozpacz wpadałam!!!!!

pb1205272en.jpg

Ja stosowałam u starszego syna, gdy był niemowlakiem i bardzo pomagał. Ale byłam wtedy nieświadoma, że ten lek moze byc niebezpieczny. Teraz na szczęście nie miałam powodu by go stosować.
Czytałam, ze chodzi o zawartośc w Tormentiolu kwasu bornego (chyba), który może przenikać przez skóre.m Jedni lekarze twierdzą, że może on być niebezpieczny, inni mówią, że w takiej postaci i stężeniu można go spokojnie stosować. Sama nie wiem, co o tym myślec.

ja w ogóle mam podejrzenie że to odparzenie jest po chusteczkach pampersa!!!!!!!zmieniłam mu i...klops!!!! :-[ !!!!! nigdy wcześniej nam się to nie zdarzyło.pampers nigdy nie jest pełny ajak go wymieniam i zawsze przecieram mu pupkę chusteczką!!!!!!!więc w tym temacie nic się nie zmieniło oprócz chusteczek!!!!!!!!    :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry