reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odplamiacz

Też gdzieś takie mam po starszej, musze spróbować, może akurat. Ja to mam nadzieje, że za jakiś czas się nauczą jeść jak ludzie i nie bedzie problemu :-)
No mój już bez śliniaka je, bo nie chce. I czasem przebieramy się po każdym posiłku, ale generalnie z dopieraniem nie ma problemu :)
Najgorzej było teraz jak zaczął pić z kubka, bo długo nie umiał. To wszystko było mokre, ale tak to raczej luzik.

reklama
Ja też ostatnio kupuje tylko w pepco bo ubranka potrafią być jednorazowe. W domu jeszcze te niedoprane im zakładam, ale do żłobka tak nie bardzo. Też jak jest ciepło to jedzą w samych pampersach.
Ja do żłobka zakładałam niedoprane ubranka, jak miałam. I tak się dzieci tam brudziły, to czy już przyszły brudne, czy dopiero wyszły, to bez znaczenia. Ważne, że ubranie było wyprane, a nie z jakąś świeżą plamą. Nikt nie zwracał na to uwagi.

Ja wszystko w 60 w loveli i naprawdę wszystko dopiera. Ale ja też mam bardzo mało białych i jasnych rzeczy i raczej zwracam uwagę na to, żeby nie dawać pomidorówki jak ma jasną koszulkę.
Ostatnio nie doprały mi się spodnie po pierogach z jagodami 🤣 ale to był szał jedzeniowy.
Ale no ja bym się w takiej sytuacji nie przejmowała i dawała normalnie te poplamione koszulki do żłobka.
To wrzątkiem plamę po jagodach polej:) serio na wszystkie warzywa oraz owoce, ktore są czerwone lub fioletowe działa polanie wrzątkiem przed praniem, pomarańczowe i żółte na słońce (ostatnio zastanawiam sie czy pod lampą do hybryd też plamy z marchewki lub dyni zejdą). Plamy po bańkach mydełkiem galasowym zapieram bo bańki zniszczyły najwięcej ubranek Synka

To wrzątkiem plamę po jagodach polej:) serio na wszystkie warzywa oraz owoce, ktore są czerwone lub fioletowe działa polanie wrzątkiem przed praniem, pomarańczowe i żółte na słońce (ostatnio zastanawiam sie czy pod lampą do hybryd też plamy z marchewki lub dyni zejdą). Plamy po bańkach mydełkiem galasowym zapieram bo bańki zniszczyły najwięcej ubranek Synka
Spoko, to i tak byly spodnie na stracenie, bo zrobiły się za krótkie 🤣

Do góry