reklama

Odskocznia;))))

Cholera no nie mam kiedy poczytać co pisałyście :-( Przerobiłam pomidorki na soczek pomidorowy grzybki się suszą a teraz muszę iść do pracy po moje rzeczy ;/ Nie chcę się tam z nikim widzieć :wściekła/y:
Ale i tak mi nic nie zepsuje humorku dziś bo mój Ukochany dzwonił iiiiiiii wraca na przełomie listopada a grudnia i jestem normalnie podniecona bo lepiej już chyba nie mogło być :-D:-D:-D:-D:-D
no to super wiadomosc :) czyli jak mezus wroci to kurcze juz cie tu nie zobaczymy :D:D
Witajcie słońca!

U mnie dziś deszczowo... bleee
Dopiero wstałam, więc jeszcze nawet kawy nie zdążyłam zrobić...
Zresztą... Ja nie kawiara :-D:-D:-D:-D
Czyli nici z mojego dzisiejszego mycia okien...
Najwyżej nadrobię zaległości filmowe prasując...
I cały czas nie wiem, co za ciasto mam dziś upiec....:eek:
ja robilam ostatnio ciasto latwe, szybkie i tanie jak chcesz przepis to moge ci podac ;)

u mnie też jakos tak szaro buro i ponuro...
właśnie susze pazurki na klawiaturze :-D

pobudka !!!!!!!!! :szok::szok::szok::-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2:
no i co tak krzyczysz dziecko mi obudzilas....:D

a u mnie dzis pgoda paskudna nigdzie sie nie ruszam i lenie sie caly dzien obiadek jest od wczoraj wiec mam wolne:-):-):-)

DZIENDOBEREK

reklama
Madzia, Danulka, Martusia, Anetka :**

Nie no szok kogo ja widzę :szok: witaj :-)

Goopia fariatka :-D:-D:-D:-D:-D

Z mleczkiem chcesz kawę czy bzy?

Z mleczkiem oczywiście :-)

no to super wiadomosc :) czyli jak mezus wroci to kurcze juz cie tu nie zobaczymy :D:D
ja robilam ostatnio ciasto latwe, szybkie i tanie jak chcesz przepis to moge ci podac ;)
no i co tak krzyczysz dziecko mi obudzilas....:D
a u mnie dzis pgoda paskudna nigdzie sie nie ruszam i lenie sie caly dzien obiadek jest od wczoraj wiec mam wolne:-):-):-)
DZIENDOBEREK

Dzień dobry kochana :* :-)

reklama
Poproszę...
Dziś już nie upiekę, ale jutro na pewno...

100 g masła
80 g cukru
2 jajka
100 g mąki
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 cukru waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
dowolne owoce ;)
cukier puder

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli. Dodając po jednym jajku nadal ucierać. Przesiać mąkę. Połączyć obie mąki, dodać proszek do pieczenia, wymieszać z masą aby powstało gładkie ciasto. Średnią formę (około 20 cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Maliny oczyścić, borówki opłukać i osuszyć. Owoce poukładać na cieście lekko dociskając (borówki obtoczyć w odrobinie mąki aby nieopadły na sam spód ciasta). Ciasto piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Lekko przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

SMECZNEGO :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry