• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odsmoczkowanie

Powiem szczerze, że chyba też wrócimy do smoczka. Będę miała cichą nadzieję, że jak będzie starsza to będzie łatwiej .
Wiesz, moim zdaniem jeżeli to jedyny sposób zasypiania na drzemkę, to tak małemu dziecku drzemka jest bardziej potrzebna dla rozwoju. I ja bym po prostu odstawiła jak drzemki się skończą. Zresztą sama mam taki plan :)
Na spokojnie.

Jeżeli Cię to jakoś pocieszy to ja byłam do 3rż smoczkowa, moja siostra zupełnie bez, a obie mamy taką samą wadę zgryzu 🙈

reklama
Próbowałam podawać bidon, ale niestety to nic nie dało. Właśnie przez dzień nie pije już mleka, wystarczy jej pustą butelka, nawet butelka z wodą jest niedobra. Obawiam się, że jeżeli przestanę jej podawać to zrezygnuje z drzemek 😔
No to czas spojrzeć prawdzie w oczy... Dziecko nie jest wcale odsmoczkowane, bo na koncu butelki jest smoczek wlasnie. Zastanawiałabym sie nad powrotem do zwykłego smoczka w takiej sytuacji. I powrotu do tematu odsmoczkowania po adaptacji do zlobka. A bez drzemek wytrzymuje do wieczora? Syn pożegnał smoczek na Mikołajki a drzemki w Wigilię, no ale mial pol roku wiecej. Trzymam kciuki!

Wróciliśmy do smoczka, na razie udaje nam się tylko korzystać do drzemki w południe. Bez drzemki wytrzymała kilka dni, ale szczerze mówiąc było ciężko. Mam nadzieję, że później będzie lżej żeby odstawić. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam 🙂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry