reklama

Okres po porodzie

Carina2018

Zaciekawiona BB
Drogie Mamusie, urodziłam 09.11.2020 nie karmię piersią, ściągałam pokarm przez krótki czas to mój drugi poród, miesiączkę dostałam dość szybko bo 19.01.2021,druga dostałam też normalnie w lutym 17.02.2021, miesiączka była dość jak na mnie dluga, a teraz miesiączka mi się spóźnia... Ogólnie po miesiączce w lutym miałam pierwszą krwawa owulację i tak jak zawsze ból jajników, około tydzień temu bolał mnie jajnik myślałam, że to na miesiączkę, ale niestety nie. W ciąży nie jestem... Czy takie anomalie to coś normalnego...
Morfologie mam w normie, tylko płytki krwi podwyższone, ale lekarz mówi, że to kwestia tylko fp kontroli za trzy miesiące.

reklama
Hej, ja mimo ciągłego karmienia piersią dostałam okres zaraz po połogu 😱 później przez jakiś czas był po prostu nieregularny, spóźniał się itp. Prawdopodobnie okres się jeszcze do końca nie unormował, bo pojawił się raptem dwa razy. Warto przebadać się u ginekologa, bo może pojawiła się po porodzie jakaś malutka nadżerka (ektopia - to nic strasznego i groźnego), która mogła pokrwawić. Ale ja lekarzem nie jestem to takie moje przepuszczenia obstawialabym powolne regulowanie się okresu jednak nie występował aż przez 9 miesięcy i trochę po porodzie 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry