reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opadanie powieki

Nie, nie zawsze. Czasami ta roznica wydaja sie mniejsza, czasami wlasnie jak jest zmeczona wieksza.
Mila podczas otwierania buzi szerzej otwiera to oczko z opadajaca powieka.

reklama
no to u nas oczko wygląda podobnie :tak: Nie zauważyłam coprawda, że otwieranie buzi powoduje szersze otwieranie oczka, ale muszę się przyjżeć - ciekawe spostrzeżenie.

Mi udało się w końcu zarejestrować do okulisty i chirurga plastyka - jadę 15.03.
dam znać co powiedzieli oczywiście :-)

Cześć dziewczyny. Ja urodziłam się z ptosą. Miałam operację w wieku 7 lat w katowicach. Teraz jestem szczęśliwą mamą Julci (wcześniak 28 tc). Na całe szczęście Julcia nie ma ptozy.

czesc Katarzyna_F :) (moja siostra to katarzyna f.;)
Prosze napisz cos wiecej na temat twojej operacji.

no i wzroku, i czy też mialaś zaklejane oczko? No i w ogóle wszystko co wiesz!
A moze jakieś ciekawe linki? Ja nic nie moge sensownego w necie znaleźć :confused:

Byliśmy dziś w Poznaniu. No i tak- okulistka zakleiła zdrowe oko i pokazywała małemu długopis - w ogóle nie zwracał na niego uwagi :no:
Ale się wystraszyliśmy :-(

Ale wpadłam na pomysł, aby pokazać mu telefon - mąż wyjał, a ten od razu po niego łąpkę wyciagnął :tak: Widzi, ufff...

Powieka nie zasłania mu źrenicy, wiec mozna poczekać z operacja. Okulistka mówi, ze jak bedzie umiał mówić (być moze ok 2 lat, choć chłopcy poźniej mówią) trzeba bedzie zbadać wzrok - bedzie mowil,. co widzi.

Chirurg w zasadzie powiedział to co ona. Mówił, ze przed ukończeniem 18 m-cy operacje robi sie tym dzieciom, które mają przysłoniętą źrenicę, gdyz grozi to poważnym uszkodzeniem wzroku. Operacja w wieku ok. 2 lat - pod narkozą oczywiscie:-(
Juz sama nie wiem, czy ją robić, czy poczekać...

Jakbyście słyszały o jakimś dobrym specjaliście z rodziny chirurgów plastyków, to bede wdzieczna za info :tak:

Aha! A okulistka kazała jednak zaklejać zdrowe oczko na ok 2-3 godz. dziennie.

krupka, wielkie dzieki za podzielenie sie zdobytymi informacjami!!
My kolo roczku ponownie wybieramy sie do okulisty.
Mam nadzieje, ze te powieczki naszym dzieciom sie wycwicza i operacja bedzie zbedna.
Jak synek reaguje na zaklejanie?
Milena ostatnio wyrywa sie podczas zaklejania, odklejanie jest bezproblemowe i bezbolesne bo w czasie kapieli.
Wlasnie skonczyly sie plasterki i musze kupic nowe.

Niestety nie kupiłam jeszcze plastrów. Czy wiesz moze jak sie nazywa to ustrojstwo do zaklejania?

W gabinecie nawet specjalnie nieprotestował na szczescie :tak:

reklama
nawet nie wiem dokladnie. jedne byly mniejsze, drugie ciut wieksze. jak kupie to dopisze wiecej szczegolow.

Do góry