reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Ja też próbowałam różnych pieluch i jak dla mnie najlepsze sąPampersy. Są bezkonkurencyjne. Huggisy jek dlamnie najgorsze, choć wygląd mają ładny te newBorm z Kubusiem Puchatkiem. Ale materiał przypomina mi papier:confused2: Są sztywne i jakieś takie sztuczne. Tak samo husteczki nawilżane Huggisa masakra wogole nie chłonią kupy tylko rozmazują śmierdzą okropnie i też są takie papierowe. Na 1 miejscu Pampers niebieskie Fresh Baby

reklama
A dla nie numerem jeden są pampersy te w białym opakowaniu zdaje się żę są obecnie nowością na rynku, są droższe ale rewelacyjne wchłaniają całą kupkę i nic mi się nie wylewa:-D zwykłe pampki też są ok Haggisy też fajne i kolorowe happy mogą być korzystałam z nich w szpitalu i kupiłam jedną paczkę i czekamy aby ją zużyć. a co do chusteczek to tylko nivea sensitive.
jak dla mnie te nowe pampersy białe to wielka kicha :no:
dada na ostatnim miejscu są sztywne jak bym zakładala tekturke dziecku na pupcie
z LIDLA sa dobre prawie jak pampers
Haggisy używam je teraz są ok ale chusteczki do bani jak zmoczony papier
Hapi z beli nawet ok (troszkę lepsze od DADA)
Ale oczywiście każdy ma swoją opinie :-)

Co do pieluch to my te żółte z pampersa używamy i są bardzo dobre, o Dada też dużo dobrych opinii słyszałam. Wypróbujemy, jak do Polsko polecimy:-). Chusteczek używamy pampersa zielonych- baby fresh, jak dla mnie świetne, bardzo dobre są też te białe w wersji sensitive, Dadę mieliśmy z Polski też w wersji sensitive i jak dla mie rewelacja:-):-):-). Nie polecam pampersa Clean and Play w pomarańczowym opakowaniu- suche i bardzo małe

u nas pieluchy Pampersy są numer 1:tak: chusteczki też pampers niebieskie są nawet takie mega paki po 4 opakowania za 27zł:tak: lubię też chusteczki nivea i dzidziuś:tak:

Ja najpierw używałam pampersów, od 2 tygodni z powodzeniem przerzuciliśmy się na pieluszki i chusteczki Dada, są rewelacyjne a i cena też jest korzystna - co przy takim zużyciu pieluch jest na pewno istotne :-)

Ja jeszcze wypróbuję tych Dada pieluszek zanim się przerzucę na jednorazowe bo pampki kurde za dużo kasy zżerają... A co do chusteczek - mi się tam Huggiesy sprawdziły :tak::tak: bardzo fajnie nawilżone i wg mnie lepiej zmywały kupkę - mniej mi ich schodziło niż teraz pampersowych baby fresh...
No a baby fresh M kupił 6-ścio pak w makro ale nie powiem za ile, bo nie pamiętam - wiem że się bardzo opłacało :tak::tak: Więc jestem na nie skazana aż się skończą ;)

My też uzywamy pampków, teraz 2 żółte. Następne mamy 3 niebieskie. Jestem zadowolona z nich. Mała nie ma żadnych odparzeń, ani nic. Fakt, czasem zdarza się, że kupa jest pod pachami, no,ale mała jak już narobi to konkretnie;-) Innych pampersów nie używałam i chyba nie będę zmieniać. Jak na razie korzystamy jeszcze z pampersów od gości. Kilka osób poprzynosiło paczki więc się przydają na bieżąco. Z podarowanych została nam jeszcze jedna podwójna paczka z 3, którą już będziemy używac jak nam skończy się to opakowanie z 2.
Jeżeli chodzi o chusteczki to na żadne nie narzekam, a używałam juz przeróżniastych. I Bambino i nivea, pampers, cleanic po huggies'y.A, i jeszcze johnson'y:-) To co pamiętam to to, że bardzo podobał mi się zapach nivea soft & care. Kupiłam je jeszcze w ciąży z pudełkiem bo to bardzo praktyczne jest.
I zapasów mamy na kilka miesięcy bo jak chodzimy po sklepach i są jakieś korzystne promocje chusteczek to bierzemy bo to przecież i tak trzeba będzie kupić. Mam 6-pak i 4 pak johnson'ów i 7 huggies'ów. z huggies'ami to było tak, że w tesco za cenę 6,90 byly 2 opakowania więc wzielismy wszystko co zostało;-) A juz chyba ze 3 paczki poszły jak nie 4:-)
Używa się tego na bieżąco więc lepiej kupić w jakiejś naprawdę fajnej promocji niż potem przepłacać. A ja też używam chusteczek do zmywania makijażu i do przemywania twarzy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam drogie mamy. Ja tu klikam po raz pierwszy, więc z góry proszę o wyrozumiałość, bo jestem zielona:)
Świetne to forum, bo można dużo rzeczy się dowiedzieć, starałam się przeczytać całe, ale to chyba nierealne:) wiec czytałam tylko wyrywkowo, dlatego z góry przepraszam, jeśli się powtórzę.
Chciałam zapytać w temacie herbatki koperkowej,bo zaczęłam tu conieco czytać o tym. w czym ten koper właściwie pomaga?
Moja 1,5 miesięczna córcia karmiona piersią ma problem z wzdęciami i gazami, daję jej espumisan, acidolac na wyrównanie flory jelitowej, masuję brzuszek, kładę na brzuszku, nie piję mleka, bardzo sporadycznie jem jego przetwory, zawsze trzymam do odbicia, ostatnio nawet wtryskuję wodę morską przed każdym karmieniem, żeby miała drożny nosek i nie łykała tyle powietrza (bo od urodzenia je bardzo łapczywie,więc łyka sporo powietrza) ale jakoś nie bardzo widzę poprawę:( strasznie się pręży przez nawet kilka godzin, pójdzie może z jeden dwa bączki, ale kupki nie może zrobić, wiem, ze tak się nie powinno robić, ale jak się bardzo męczy, to pomagam jej termometrem i kupka wręcz wytryska w ilościach niewyobrażalnych. Teraz robię to nawet codziennie, dlatego chciałabym znaleźć inny sposób na te kupy. czy możecie coś doradzić? zastanawiam się czy herbatka z koperkiem by jej pomogła w takim przypadku?
a na koniec mam jeszcze jedno głupie pytanie :) czy ubieracie Wasze dzieci na noc w specjalne piżamki i na dzień przebieracie, czy od kąpanka do kąpanka ( ewentualnie do "wypadku" kupkowego) w jedym pajacyku czy czymś takim?
Z tym termometrem to nie przesadzaj,bo jak mała się przyzwyczai do takiego pomagania to będziesz miała poważny kłopot i juz zawsze będziesz jej musiała pomagać. A ona nie bedzie potrafiła sama wysilic sie do zrobienia kupki. To rada mamy która pierwsze dziecko tak nauczyła a później płakała jak mała się wysilała i nic z tego nie było:).Herbata z koperkiem ok, ale raczej ty ja pij to nie bedzie miałą wzdęć. pozdrawiam

Do góry