reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Gemelo moja babcia na pewno by powiedziała, że ktoś Go zauroczył;-)

Izaa właśnie dziwi mnie to że nie widać żeby była głodna. Jest bardzo pogodna i ciągle usmiechnięta. Zaczęło się z tydzień temu i jest coraz gorzej:-(teraz tylko w nocy nie płacze przy jedzeniu.

reklama
Izaa właśnie dziwi mnie to że nie widać żeby była głodna. Jest bardzo pogodna i ciągle usmiechnięta. Zaczęło się z tydzień temu i jest coraz gorzej:-(teraz tylko w nocy nie płacze przy jedzeniu.
A może coś ją rozprasza? Zrób półmrok w pokoju, wycisz może wtedy się uda.
Może zmień pozycję. U mnie też mała coś marudziła i teraz jemy na leżąco ;-)'
Powodzenia;-)

Izaa niewesoło, ale niestety nie mam żadnego pomysłu dlaczego niuńka płacze:-(

Ja mam inny problem. Lanka od pewnego czasu nie chce za bardzo jeść tzn. je parę minut czasami 2 czasami 5 a potem zaczyna płakać:baffled: Jedynie w nocy je troszke dłużej. Niby jest wszystko w porządku, robi parę kupek dziennie, uśmiecha się, nic jej nie dolega ale boję się, że jednak trochę za mało je. Myślę,że to przez to że dałam jej smoczka , jak uważacie:confused:

Wiolu Ania też tak robiła i długo się to ciągnęło... Ale przeszło. Też się martwiłam ale w sumie niepotrzebnie bo przybierała na wadze i tak jak Lilianka była pogodna, robiła często kupki, siusiała... Widocznie tyle wtedy potrzebowała :tak::tak:
Kombinowałam ze zmianami pozycji, czekaniem aż odbije i ponownym przystawianiem i czasem pomagało a czasem był krzyk nieziemski... W nocy jadła ładnie... Teraz ogólnie jest ok ;-)

edit: ja też myślałam że to przez smoczka, bo czasem wolała ssać jego niż pierś... Ale już tak nie robi ;)

Mam ostatnio problem na spacerze.

Ubieram małą, ryk jak zawsze. Pion - spokój. Wkładam do wózka - 2 minuty i śpi, śpi około 20-40 minut. Budzi się i ryk. Za pierwszym razem wracałam do domu 30 minut i Amelka cały czas wyła.
Jest tak na każdym spacerku. Zastanawiam się, co się dzieje???

moja ma to samo:baffled: wiecznie się drze jak tylko do poziomu sprowadzam (pisałam o tym niedawno)... jak jej nie przejdzie zaniedługo a ma tak już dwa tygodnie to oszaleję i ogłuchnę zarazem... zrzucam to na skok rozwojowy na razie...

Młodej już drugi tydzień dentinoxem smaruję dziąsła i kupiłam gryzaka tommee tippee (taki jak smoczek)... u niej też zęby:sorry2: a miałam nadzieję, że poczeka aż sesję napiszę:zawstydzona/y:

I ja dołączam do grona Mam Dzieciaczków,którym coś nie pasuje,też narazie zwalam to na te skoki rozwojowe,ale nie wiem czy słusznie :confused::confused::confused:.
A może po prostu nasze Pociechy mają raz lepszy,raz gorszy humor,tak samo,jak my :confused::confused::confused:???

A u mnie właśnie na odwrót...
Maja wczoraj cały dzień przespała. Bałam się nocy,że będzie szaleć, ale wstała dopiero przed 9, zjadła i śpi dalej...

A może coś ją rozprasza? Zrób półmrok w pokoju, wycisz może wtedy się uda.
Może zmień pozycję. U mnie też mała coś marudziła i teraz jemy na leżąco ;-)'
Powodzenia;-)

Kinguś chyba trafiłaś bo od wczoraj karmię w pokoju gdzie nie ma tv i starszego brata:-pi jak na razie o niebo lepiej:tak:
Znalazłam też fajny artykuł na ten temat, może komus się przyda
Nie chce piersi - Karmienie piersią - arykuł

Wiolu,bardzo ciekawy artykuł wrzuciłaś,niby człowiek wszystko wie,a jak przychodzi co do czego,to czasami najprostsze rozwiązania gdzieś uciekają :sorry2::sorry2::sorry2:
A tak swoją drogą,przeczytałam,ze dziecka mogą swędzieć dziąsła,nasza Mała od jakiegoś czasu całe kułaki sobie do buźki wkłada i mlaszcze przy tym niesamowicie.Jak myślicie,to nie za wcześnie na ząbkowanie???Moja starsza zaczęła ciągać rączki dopiero w trzecim m-cu :confused::confused::confused:

Kinguś chyba trafiłaś bo od wczoraj karmię w pokoju gdzie nie ma tv i starszego brata:-pi jak na razie o niebo lepiej:tak:
Znalazłam też fajny artykuł na ten temat, może komus się przyda
Nie chce piersi - Karmienie piersią - arykuł
Dzięki za artykuł;-)
Dobrze, że już lepiej:tak:

A tak swoją drogą,przeczytałam,ze dziecka mogą swędzieć dziąsła,nasza Mała od jakiegoś czasu całe kułaki sobie do buźki wkłada i mlaszcze przy tym niesamowicie.Jak myślicie,to nie za wcześnie na ząbkowanie???Moja starsza zaczęła ciągać rączki dopiero w trzecim m-cu :confused::confused::confused:
Moja całe pięści do buźki pasuje a i czasem wyprostowane palce niestety dosyć głęboko:baffled:
Chyba nie bo większość dzieci już to dotyczy;-)

reklama
moja mała też ostatnio mniej je. zaczęłam ją przez sen karmić bo bałam się o wagę. jak karmie ją to często mlaska i bawi się smoczkiem. może rzeczywiście dziąsła ją swędzą, ale na ząbki to myślę że za wcześnie. sama nie wiem.

Do góry